Teadusnõukoda soovitas suurürituste osalejate arvu tõsta väiksemas mahus (8)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Irja Lutsar
Irja Lutsar Foto: Tairo Lutter

Covid-19 tõrje teadusnõukoja juht, viroloogiaprofessor Irja Lutsari sõnul on küll piirangute leevendamiseks õige aeg, kuid pakkusid valitsusele välja avalike ürituste, koosolekute ja spordivõistluste osalejate mahus väiksemaid arve. 

Irja Lutsar ütles «Aktuaalsele kaamerale», et teadusnõukoda pakkus omalt poolt väiksemaid numbreid. Põhjenduseks see, et kui näiteks klassikalise muusika kontserdil saab üsna lihtsalt kõiki reegleid järgida, siis hoogsamate pidudega on keerulisem.

«Teadusnõukoda näeb probleemina neid üritusi, kus tahaks kaasa laulda ja kus ka alkohol on vabalt saadaval ja kus ka hääl tugevemaks läheb. See on pidude ja ürituste haigus. Niisugustelt kontsertidelt mitmes riigis see puhang ju pihta hakkas. Nii et seal tuleb vahet teha, missugune see üritus on ja võib-olla igal üritusel ei pea ju alkoholi olema. Võib-olla võiks hoopis alkoholi piirata,» rääkis Lutsar.

Valitsus otsustas täna leevendada alates 15. juulist avalike koosolekute, avalike ürituste ja spordivõistluste korraldamisele seatud piiranguid ning suurendada lubatud külastajate arvu.

Välitingimustes toimuvatel üritustel võib alates juuli keskpaigast senise 1000 asemel osaleda kuni 2000 inimest. Siseruumides lubatakse praeguse 500 inimese asemel üritustele maksimaalselt 1500 külalist.

Samas tuleb siseruumides endiselt järgida 50-protsendilise täitumuse ja inimeste hajutamise nõuet. Nakkusohu vähendamiseks tuleb külastajate hajutatus tagada ka sisse- ja väljapääsude juures, tualettides ja puhkealadel ning teistes kohtades, kus võib inimesi koguneda.

Lisaks soovitab valitsus nii väli- kui sisetingimustes toimuvate ürituste korraldajatel küsida nakkuse ennetamiseks vajalike lisameetmete rakendamiseks seisukohta ka terviseametilt, mis monitoorib üritustega seonduvat ning annab korraldajatele nõu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles