Porošenko partei: lindistus Porošenko-Bideni vestlusest on võltsing

BNS
Copy
Ukraina endine president Petro Porošenko.
Ukraina endine president Petro Porošenko. Foto: Aleksandr Gusev/pacific P/sipa/Scanpix

Ukraina parlamendisaadiku Andri Derkatši avaldatud lindistus, kus väidetavalt vestleb ekspresident Petro Porošenko USA endise asepresidendi Joe Bideniga, on võltsing, teatas neljapäeval erakond Euroopa Solidaarsus, mida Porošenko juhib.

Derkatš avalikustas salvestised vestlustest isikute vahel, kelle hääled meenutavad Porošenkot ja Bidenit. Parlamendisaadik ütles neljapäeval Interfaxile pressikonverentsil Kiievis, et antud vestlus leidis aset 19. augustil 2016. See puudutas ühte Ukraina kodanike kinnipidamise intsidenti Venemaa okupeeritud Krimmi poolsaarel. Vene julgeolekuteenistus kutsus toona kinnipeetuid Ukraina heaks tegutsevateks sabotöörideks, kuid Kiiev eitas seda. 

Salvestises noomib Biden Porošenkot intsidendi eest.

«Vestlus (Vene presidendi Vladimir) Putiniga, mille avaldas KGB kõrgema kooli lõpetanud Derkatš, kuulub samasse seeriasse. See on samasugune rohmakalt tehtud, hoolikalt koostatud võltsing nagu väidetav vestlus Bideniga,» teatas partei neljapäeval.

Euroopa Solidaarsuse väitel helistasid «viiendat kolonni» teenivad advokaadid läinud nädalal sisepaguluses olevatele inimestele ja pakkusid neile võimalust esitada kohtuhagi Porošenko vastu, kes on väidetavalt süüdi selles, et nad oma vara kaotasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles