FOTOD JA VIDEO ⟩ Autojuht rammis peateel sõitnud veokit

Copy

Pärnumaal Vändras juhtus kella 12.50 paiku raske liiklusõnnetus, kus Pargi tänaval sõitnud 77-aastane naine ei andnud teed Pärnu-Paide maanteel ehk peateel liikunud veokile. 

Veoautot juhtinud mehe sõnul ei vaadanud proua enne ristmiku ületama hakkamist isegi tema poole. Saadud löögist paiskus Hyundai eramaja hekki, vigastada saanud juhi kätte saamiseks pidid Vändra päästjad kasutama hüdraulilisi tööriistu.

Õnnetus juhtus asulasisesel teel, kus on suurim lubatud sõidukiirus 50 km/h.

Mõlemas masinas olid vaid juhid. Sõiduauto roolis olnud naine sai vigastada ja viidi Pärnu haiglasse. Veokijuht pääses avariist ehmatusega.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Alvar Vill ütles lehele, et esialgu on selgitatud välja, et sõiduauto juht tahtis sõita otse üle ristmiku, kuid ei veendunud selle ületamise ohutuses ning sõitis veoautole ette. 

«77-aastane sõiduautot juhtinud naine sai viga ja viidi haiglasse. Veoautot juhtinud mees viga ei saanud, ka oli veokijuht kaine ja kasutas korrektselt turvavarustust. Sõiduauto juhi võimalik joove ja ka see, kas ta kasutas korrektselt turvavarustust, on veel selgitamisel,» ütles Vill. 

«Tuletan sõidukijuhtidele meelde valvsuse olulisust liikluses – tähelepanelikkus ja keskendumine vaid liiklusele on vajalikud selleks, et turvaliselt sihtpunkti jõuda,» rääkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles