Loomakaitsjad on kitsede vibuga küttimisele vastu (10)

Jekaterina Minkova
Copy
Autolt löögi saanud sokk. Autolt löögi saanud metskitsed tavaliselt surevad.
Autolt löögi saanud sokk. Autolt löögi saanud metskitsed tavaliselt surevad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti looma- ja looduskaitsjad algatasid petitsiooni, millega seistakse vastu vibuküttide soovile lisaks väikeulukitele seadustada Eestis ka kitsede vibujaht. Alates veebruarist kitsede jahtimise õigust saada üritanud vibuküttide vastu on praeguseks oma hääle andnud üle 8400 inimese, vahendab ERR.  

«See suurendab jahipraagi ohtu ehk olukorda, kus loomi küll haavatakse, aga ta ei sure kiirelt, vaid peab enne surma veel piinlema,» rääkis MTÜ Loomus juhatuse liikme Martin Garbuz, kes arvab, et lisaks võib vibujahtimine suurendada huvi jahtida lihtsalt sportlikust huvist ja loomade tapmine lõbu pärast ei ole vastuvõetav. 

Vibukütid usuvad, et uus kord aitaks ohjata kitsede populatsiooni tihedamalt asustatud piirkondades, kus loomad satuvad sagedamini ka liiklusõnnetustesse, ning just range seadusandluse pärast pole loomakaitsjate hirmud põhjendatud.

«Meil on ka praegu väga-väga tugev kontroll nende jahimeeste üle, kes soovivad vibuga jahti minna,» rääkis vibujahiklubi Mägilased eestvedaja Rita-Anette Kohava, kelle sõnul vibuga küttimine ei põhjusta loomadele asjatuid kannatusi.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles