Järvamaal on endiselt ligi 800 majapidamist elektrita

Järva Teataja
Copy
Elektriliinid. Pilt on illustratiivne.
Elektriliinid. Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / Pok Rie

Elektrilevi katkestuste kaardi andmetel on eilse tormi tagajärjel Järvamaal pühapäeval kella 15.30 seisuga endiselt ligi 800 majapidamist elektrita. Kuna ligi ööpäeva kestnud katkestus tähendab ka vee puudumist, on paljudel elanikel olukord ilmselt juba üsna ebamugavaks muutunud.

Järvamaal näib suurim hulk vooluta kliente olevat Sargveres, ent vooluta tuleb läbi ajada ka Müüsleri ja Käsukonna kandi elanikel. Ka Türi vallas on mõnes piirkonnas vooluta kliente. Põhja-Järvamaal oli õhtuse seisuga vaid üks rikkeline katkestus.

Järva vald on enda kodulehel kirjutanud, et Käsukonna ja Päinurme kandi elanikke püütakse veega abistada, kuni vool tagasi tuleb. Kell 13.00 käis Käsukonna kortermajade juures auto veepaagiga. Päinurme paigaldas Paide Vesi ajutiselt generaatori, mille abil said elamised kella 12–13 vahel mõneks ajaks veevarustuse. 

16.00 seisuga andis Elektrilevi Järva vallale tagasisidet, et Koerus taastatakse elekter püehapäeva õhtuks. Käsukonna, Vao ja Ervita elekter loodetakse korda saada 13. kuupäeva jooksul. Loe pikemalt jarvavald.kovpt.ee.

Elektrilevi andis enne lõunat teada, et kella 11.11 seisuga oli üle kogu Eesti veel vooluta 9177 klienti, tööd elektrivarustuse võimalikult kiireks taastamiseks käivad.

Kõige rohkem oli ennelõunal vooluta kliente veel Raplamaal (2422 klienti), Jõgevamaal (2040) ja Pärnumaal (1604 klienti). Harju-, Põlva-, Valga-, Viljandi-, Võru- ja Saaremaal on Elektrilevi hinnangul lootust täna kõik korda saada, teistes maakondades jätkuvad tööd arvatavasti veel hommegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles