Arvo Pärdi muusikamaja hea tahte saadik on Kristjan Järvi

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Kristjan Järvi
Kristjan Järvi Foto: Kaupo Kikkas/Pärnu Muusikafestival

Lähimate aastate jooksul peaks Rakveres valmima Arvo Pärdi nimeline muusikamaja, mis on linna jaoks üheks suurimaks prioriteediks. Muusikamaja valmimine Rakveres on saanud südameasjaks paljudele nii Eestis kui ka välismaal.

2018. aastal sõlmis Rakvere linn maestro Arvo Pärdiga tema nime kasutuslepingu,  2019. aastal uuendati muusikamaja ehitusprojekti ning tänavu on Rakvere linn esitamas taotlust riigikogu kultuurikomisjonile Arvo Pärdi nimelise muusikamaja nimetamiseks riiklikult tähtsaks kultuuriehitiseks ning toetamaks muusikamaja ehitamist järgnevatel aastatel Kultuurkapitali vahenditest.

Rakvere linnapea Triin Vareki sõnul on Rakvere linnal heameel teatada, et oma poolehoidu on väljendanud ka armastatud dirigent Kristjan Järvi, kes on nõustunud saama Arvo Pärdi muusikamaja hea tahte saadikuks, olles valmis levitama head sõna nii siin kui sealpool piiri.

«Rakvere linn on vapustav ja muusikamaja peab seal olema! Kunagi Vabaduse kirikuks ehitatud Pauluse kirik väärib kandma riiklikult tähtsa kultuuriobjekti nime Arvo Pärdi muusikamajana ning on väga sobilik aeg teha neid otsuseid maestro 85. juubeliaastal,» sõnas Kristjan Järvi.

Rakvere linnapea Triin Varek lausus, et Kristjan Järvi toetus on linnale ülioluline. «Me rõõmustame südamest soovi üle olla Rakvere linnale toeks Arvo Pärdi nimelise muusikamaja projekti laiemale üldsusele tutvustamisel,» lausus ta.  «Usun, et sellest kujuneb väga positiivne, pikaajaline ja viljakas koostöö. Suur au, et mainekas dirigent võtab südameasjaks aidata maestro muusikamaja valmimisele kaasa,» sõnas Varek.

Arvo Pärdi muusikamaja kiiremasse valmimisse saavad panustada kõik soovijad. 14. juulil kell 15 toimus Rakvere linnavalitsuse valges saalis projekti tutvustus ja pidulik annetuskonto avamine, kuhu saavad annetusi teha nii füüsilised kui juriidilised isikud. Annetuskonto eesmärk on koguda vajalik lisarahastus ehituse alustamiseks. Annetatud raha kasutatakse sihtotstarbeliselt ainult Arvo Pärdi muusikamaja ehitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles