Vaata järele ⟩ Eestil on võimalikuks teiseks laineks isikukaitsevarud olemas

Copy
Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma tuli terviseametisse tööle pool aastat tagasi juhtima nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonda.
Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma tuli terviseametisse tööle pool aastat tagasi juhtima nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonda. Foto: Sander Ilvest

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla infektsioonikontrolli talituse juhataja Mait Altmets andsid täna kell 10 terviseametis ühise pressikonverentsi.

Pressikonverentsil räägiti Covid-19 leviku hetkeolukorrast Eestis ning infektsioonikontrollist haiglates. Terviseamet kinnitas, et Covid-19 haigestumus on Eestis stabiilne.

Härma sõnul Ida-Virumaal sünnipäevaga tekkinud haiguskolle põhjust muretsemiseks ei pakkunud: «Tegelikult oli meil tegemist järjekordse ja tavapärase väiksema koldega, mis sai alguse sissetoodud juhust, levis sünnipäevapeo käigus. Selliseid pisikesi koldeid tuleb tõenäoliselt suve jooksul veel. Üldine haigestumus on madal ja järgnevatel päevadel olid meil mõned nulliga (nakatunuga) ja mõned ühega päevad.»

Eesti testib Härma sõnul endiselt rohkem inimesi kui WHO soovitus on. Samuti rõhutas Härma WHO soovitusi vältida kontakti kehva ventilatsiooniga ruumides.

Kuivõrd Eesti hakkas isikukaitsevarude kogumisega varakult peale, siis potentsiaalseks teiseks laineks ollakse juba praegu laias laastus valmis. «Riik on teinud kõva tööd, et isikukaitsevahendeid varuda. Saime juba kriisi algul aru, et valukoht võib tekkida, kui maske oli vähe. Siis hakati varakult valmistuma, et sügiseks olla valmis. Sügiseks on valmisolek juba olemas, kuigi saab kõike parandada veel. Kui meid peaks tabama teine laine, siis saame sellele minna isikukaitsevarudega vastu.»

Tagasi üles