Miks peaksid arendajad valima Huawei AppGallery rakenduste poe?

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Vitali Donskoi
Vitali Donskoi Foto: Huawei

Huawei AppGallery on Huawei enda poolt arendatud rakenduste pood mis on põhiliseks rakenduste allikaks tehnikagigandi uusimates nutitelefonides. Saime rääkida Huawei äriarendusjuhi Vitali Donskoiga täpsemalt, mis on Huawei AppGallery eelised ning miks peaksid arendajad oma äppe Huawei jaoks optimeerima.

Huawei AppGallery on olnud maailmaturul vaid paar aastat. Kas oskate öelda, kui suur on hetkel Huawei poe kasutajate ja rakenduste arv?

Vähem kui aastaga on AppGallery kasvanud suuruselt kolmandaks rakenduste poeks maailmas. Alates 2020. aasta märtsist tegutseb AppGallery 170 riigis ja piirkonnas üle kogu maailma ning sellel on 420 miljonit igakuiselt aktiivset kasutajat. 

Rakenduste arv on viimase 10 kuu jooksul kasvanud lausa viis korda. Hetkel on Huawei AppGallery’s rohkem kui 60 000 rakendust, mis on optimeeritud HMS Core’iga ehk nad kasutavad Huawei mobiiliteenuseid (HMS – Huawei Mobile Services).

Juhul, kui arendaja soovib oma äppi tuua uude äpipoodi peab ta seda tihtipeale vastavalt muutma. Teiste rakenduste poodidega võrreldes, kui raske on arendajal oma uut äppi Huawei AppGallery jaoks optimeerida?

Uue rakenduse AppGallery jaoks optimeerimine ei pruugi olla üldse keeruline. Rakenduse optimeerimise komplekssus sõltub paljuski rakenduse enda keerukusest ning funktsioonidest, mida rakendus pakub. Äpid, mis ei kasuta keerukaid GMS ehk Google Mobile Service teenuseid on võimalik optimeerida AppGallery jaoks vähem kui 10 minutiga. 

HMS Core pakub rakenduse arendamise, kasvu ja monetiseerimise etappides 22 peamist avatud lähtekoodiga funktsiooni, näiteks kontokomplekt (Account Kit), rahakotikomplekt (Wallet Kit), tõuketeadete komplekt (Push Kit), kaardikomplekt (Map Kit) ja palju muud. Üksikasju leiate siit aadressilt.

AppGallery Connecti kaudu pakub Huawei arendajatele üle maailma täielikku tuge, alates ideedest, arendamisest, levitamisest ja opereerimisest kuni andmeanalüüsini. Alates 2020. aasta märtsist on AppGallery Connect aidanud üle 130 arendaja kogu maailmas, hõlmates rohkem kui 170 riiki ja piirkonda. Avatud on 64 teenust, millest 45 on saadaval arendajatele üle maailma.

Igas riigis töötab ka oma HMS meeskond, kelle eesmärgiks on abistada ja nõustada rakenduste arendajaid. Kõik need meeskonnad saavad toetuda rahvusvaheliste Huawei meeskondade kogemustele, mis aitab meil leida lahendust igale takistusele.

Foto: Huawei

Kujutame ette, et arendaja on valmis oma rakendust Huawei AppGallery’sse üles laadima. Kui kaua võtab keskmiselt uue äppi kinnitamine ja ilmumine Huawei AppGallery’s? Millest see sõltub?

AppGallery’sse rakenduse üleslaadimine on väga lihtne. Selleks kulub tavaliselt nädal aega. Arendajatele mõeldud Huawei veebilehelt saab leida palju rohkem informatsiooni.

Protsess koosneb kolmest sammust:

1. samm: Huawei ID registreerimine - kinnitamine võtab 1-2 päeva

2. samm: ettevõtte konto registreerimine - kinnitamine võtab 1-2 päeva

3. samm: rakenduse faili üleslaadimine (.apk fail) - kinnitamine võtab 2-3 päeva 

Kuidas Huawei tagab enda poodi üleslaetavate rakenduste turvalisust?

Turvalisus on meie jaoks üks suurimaid prioriteete, mistõttu pöörame sellele väga palju tähelepanu. AppGallery’s on täiuslik turva- ja kaitsesüsteem, mis sisaldab arendaja pärisnime verifitseerimist, neljaastmelist ülevaateprotsessi, allalaadimise ja installimise kaitset ning rakenduse toimimise ennetamismehhanisme.

Neljaastmeline ülevaateprotsess hõlmab pahatahtliku käitumise tuvastamist, turvaaukude skaneerimist, privaatsuse lekete kontrollimist ja käsitsi pärisnime ülevaatamist, et tagada uute rakenduste ohutust.

Allalaadimise ja installimise etapis peavad kõik rakendused läbima põhjaliku kontrolli -  vaadatakse allkirju, tuvastatakse ohte ja AI-kaitset, et vältida arendajate rakenduste pahatahtlikku manipuleerimist.

Rakenduste eluea jooksul loetakse kasutajate tagasisidet ja viiakse läbi regulaarsed kordustestid tagamaks, et illegaalsed rakendused ei loeks seadmetes loodud andmeid pahatahtlikult ega viiks sellest tulenevalt kasutajaandmete leketeni.

Kas rakenduste uuendamisprotsess Huawei AppGallery’s on keerulisem võrreldes teiste äpipoodidega?

Rakenduste uuendamise protsess ei erine teistest rakenduste poodidest. Antud lingi kaudu arendajad saavad leida lisainfot, kuidas rakendusi uuendada Huawei ökosüsteemis: vaata lähemalt.

Kuidas Huawei soodustab uute rakenduste loomist ja ilmumist Huawei AppGallery’s?

Huawei telefonid on laialdaselt levinud ja tarbijate poolt armastatud nii Eestis kui ka mujal maailmas. Huawei AppGallery on viis jõudmaks kõigi Huawei kasutajateni nii kohalikul kui ka maailmaturul.

Rakenduse arendamisel rakendame tohutuid ressursse nii turunduse-, jaemüügi- kui ka tehnika osades, mis aitavad arendajal rakendust kasvatada. Lisaks suhtlevad kohalikud meeskonnad kõikide arendajate ja äpi omanikega individuaalselt, otsides parimaid lahendusi äppide loomiseks ja kasvuks. Oleme huvitatud mitte ainult rakenduse arendamisest ja toimimisest Huawei nutitelefonides, vaid ka selle üldisest õnnestumisest ja arengust. Pakume laialdasi reklaamimisvõimalusi mitte ainult AppGallery’s, vaid ka mujal kanalites.

Nüüd on käima läinud ka AppsUp arendajate globaalne mobiilirakenduste konkurss. Võistluse eesmärk on tuua kokku parimad arendajad ning pakkuda neile oskuste näitamiseks unikaalset platvormi. Konkursi auhinnafondiks on miljon dollarit. AppsUp konkurss annab arendajate kogukonna innovaatoritele võimaluse muuta enda ideed reaalsuseks, pakkudes selleks platvormi, kus enda tööd enam kui 600 miljonile kasutajale tutvustada. Ootame põnevusega, mida suudetakse äpimaailmas Huawei Mobile Service’i võimalustega luua.  Rohkem infot konkursi kohta saab leida ametlikult kodulehelt.

Juhul, kui keegi tunneb mingist rakendusest puudust, siis kas temal on võimalik sellest Huaweile teada anda?

Igapäevaselt käib aktiivne töö, et liita kohalikke olulisi rakendusi AppGallery’ga. Me hoolime oma klientidest ning tahame pakkuda kohalikele tarbijatele olulisi rakendusi. Sellepärast on AppGallery’s ka sooviloendi funktsioon, mille kaudu kliendid saavad meile teada anda, milliseid rakendusi nad AppGallery’sse sooviks. AppGallery’st leiate hea valiku erinevatest rakendustest ning nende alternatiividest. Samuti on Huawei telefonidesse eelinstallitud mitmeid mugavaid rakendusi nagu Huawei brauser, e-mail, teemad jne.

Copy
Tagasi üles