Valitsus pikendas koroonahaigete karantiini kohustust septembri lõpuni (1)

Andres Einmann
Copy
Kasutatud kaitsemaskid prügikastis.
Kasutatud kaitsemaskid prügikastis. Foto: Margus Ansu

Valitsus pikendas koroonaviirusesse nakatunute ja nendega koos elavate inimeste kodus püsimise kohustust 30. septembrini.

Inimesel, kellel on diagnoositud Covid-19 haigus, on keelatud alates diagnoosimisest kuni tervenemiseni lahkuda oma elukohast või püsivast viibimiskohast. Elukoha või püsiva viibimiskohana mõistetakse ka varjupaika ja turvakodu. Inimese tervenemise üle otsustab arst.

Elukohast lahkumise keeld ei kehti, kui nakatunu on saanud tervishoiutöötaja või politseiniku korralduse elukohast lahkuda või tema elu või tervist ohustava hädajuhtumi korral.

Kodust lahkumise keeld kehtib ka koroonaviirusesse nakatunuga koos elavatele inimestele. Erandina võivad koos koroonahaigega koos elavad inimesed kodust lahkuda järgmistel juhtudel:

1) kui ta on tervishoiutöötaja või avalikku ülesannet täitev isik, et täita oma tööülesandeid, kui isik jälgib oma tervist tähelepanelikult ning järgib valitsuse või terviseameti kehtestatud meetmeid võimaliku nakkushaiguse leviku tõkestamiseks;

2) kui ta hangib elukoha või viibimiskoha läheduses igapäevaseks toimetulekuks hädavajalikku põhjusel, et muul viisil ei ole see võimalik, ja kui ta võtab kasutusele kõik meetmed võimaliku nakkushaiguse leviku tõkestamiseks;

3) kui elukohas ja viibimiskohas on välistatud igasugune kontakt COVID-19 haiguse diagnoosiga isikuga;

4) õues viibimiseks, kui ta võtab kasutusele kõik meetmed võimaliku nakkushaiguse leviku tõkestamiseks;

5) kui ta on saanud politseiniku või tervishoiutöötaja korralduse kodust lahkuda.

Koroonaviirusesse nakatunute ja nendega koos elavate inimeste karantiini üle teeb järelevalvet terviseamet, kaasates vajadusel politseid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles