Semetron ostab Skype'i asutajatelt meditsiinifirma

BNS
Copy
MM Grupi suuromanik Margus Linnamäe
MM Grupi suuromanik Margus Linnamäe Foto: Konstantin Sednev

Margus Linnamäe ja Ivar Vendelini valdusfirmasse MM Gruppi kuuluv meditsiiniseadmete ja -tarvikute turustamisega tegelev AS Semetron ostab samas valdkonnas tegutseva ettevõtte OÜ InBio, mille kontrollosalus kuulub Skype'i asutajate investeerimisfirmale Ambient Sound Investments.

Koondumise peamiseks põhjuseks on Semetroni soov suurendada oma turuosa nimetatud valdkonnas, selgub konkurentsiametile esitatud koondumisteatest.

InBio tegeleb meditsiiniseadmete ja -tarvikute impordi, reklaami, distributsiooni ja turustamise vallas Eestis, Lätis ja Leedus. InBio tütarettevõtted on Laboripartner OÜ Eestis, InBio SIA Lätis ja InBio UAB Leedus.

Põhilised koostööpartnerid on Baltikumi suurimad haiglad, mida varustatakse haiguste diagnostikaks vajalike seadmete ja diagnostikumidega, samuti vastutavad InBio ja selle tütarettevõtted diagnostikaseadmete pideva töökorras oleku eest.

Koondumise tulemusena omandab Semetron 100-protsendilise osaluse InBios ja saab sellega ainukontrolli ettevõtte üle.

Koondumise tulemusena tekib horisontaalne kattuvus meditsiiniseadmete ja -tarvikute müügi ning hoolduse valdkonnas, kus poolte ühine turuosa ei ületa 15 protsenti. Koondumisel puuduvad olulised vertikaalsed seosed, kus turuosa ületaks 25 protsenti.

InBio pole 2019. aasta majandusaasta aruannet esitanud, tunamullu teeniti ligi 3,9 miljoni eurose käibe juures umbes 58 000 eurot puhaskasumit. Ettevõttes töötas töötamise registri andmetel juuni lõpu seisuga 14 inimest.

MM Grupp OÜ on valdusfirma, millele kuuluvad ettevõtted tegutsevad muu hulgas tervishoiu-, meedia-, kinnisvara-, jaekaubanduse- ning jaeteeninduse valdkondades.

Kontserni omanikud on 78 protsendiga Margus Linnamäe, 20 protsendiga Ivar Vendelin ja 2 protsendiga Aare Kurist. Kontserni kuulub ka Postimees Grupp ja uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles