Värskelt valminud eelnõu ei luba välistudengitel üle 20 tunni nädalas töötada (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Veiko Kommusaar (vasakult), siseminister Mart Helme ning politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.
Sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Veiko Kommusaar (vasakult), siseminister Mart Helme ning politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. Foto: Madis Veltman

Siseministeerium sai valmis välismaalaste seaduse muutmise eelnõu, mis  reguleerib Euroopa Liidu välistest riikidest pärit tudengite töötamist ja nende pereliikmetele elamislubade andmist.

Möödunud esmaspäeval võttis valitsus vastu kolm välistudengeid puudutavat otsust: nende pereliikmetele ei anta enam tudengiga samadel alustel elamisluba, pärast õpingute katkemist on välisüliõpilasel 30 päeva aega Eestist lahkuda ning elamisloa võib erandkorras saada tudengi alaealine laps, vahendab ERR.

Nüüd on siseministeerium lõplikult saanud valmis seaduse eelnõu, mis kajastab eelpool mainitud muudatusi ning määratleb täpsemalt ära ka välistudengite töötamise tingimused. 

Uue eelnõu järgi tohivad õppimiseks elamisloa saanud inimesed töötada vaid osalise tööajaga ehk kuni 20 tundi nädalas; välismaalased, kes on riiki sisenenud aga tööviisaga,  tuleb võtta palgale aga täistööajaga.

Kolmandatest riikidest tulevatele inimestele on töötasu nõude suuruseks Eesti aasta keskmise brutokuupalga ja koefitsiendi 1,5 korrutis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles