Gruusias registreeriti ööpäevaga 10 uut koroonajuhtu

BNS
Copy
Möödunud ööpäevaga tuvastati koroonaviirus ühel pärnumaalasel.
Möödunud ööpäevaga tuvastati koroonaviirus ühel pärnumaalasel. Foto: Dmitri Kotjuh

Gruusias tuvastasid arstid viimase ööpäeva jooksul kümme uut koroonaviirusejuhtumit, mis teeb nakatunute koguarvuks 1028, teatas pühapäeval Gruusia tervishoiuministeerium.

Karantiinis viibib praegu 5627 inimest ning haiglates on jälgimisel veel 228 patsienti. Pandeemia algusest alates on haigusest tervenenud 899 inimest ning viiruse tagajärjel on surnud 15 inimest.

Eesti välisministeeriumi andmetel võivad Gruusiat külastada lennutranspordi otselendudega Saksamaa, Prantsusmaa, Läti, Leedu ja Eesti kodanikud/elanikud. Eesti kodanik võib Gruusiasse lennata ka läbi nimetatud riikide. Läbi teiste riikide lendamisel kehtib Gruusias 14 päevane karantiini kohustus.

Enne Gruusia piiri ületamist tuleb täita spetsiaalne e-vorm ja loetleda oma eelneva 14 päeva reisimise ajalugu, samuti teatama Gruusias viibimise asukoha.

Inimese nõusolekul või kui temperatuur ületab piiril termilise läbivaatusel 37 kraadi, tehakse lennujaamas PCR-test. Lisaks viiakse läbi kohustuslik kontroll või karantiin isikutele, kes on viimase 14 päeva jooksul külastanud kõrge riskiga riike väljaspool EL-i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles