Pensionäride liit: riigikohus võiks meie arvamust ka küsida (3)

BNS
Copy
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti Pensionäride Ühenduste Liit (EPÜL) leiab, et kohustusliku kogumispensioni reformi põhiseadusliku järelvalve asjas peaks riigikohus andma liidule võimaluse oma seisukohtade esitamiseks.

«Liidu juhatusele on teatavaks saanud, et presidendi taotlusel algatatud kohustusliku kogumispensioni reformi põhiseaduslikkuse järelevalvesse on menetlusosalisena kaasatud näiteks Eesti Kindlustusseltside Liit,» ütles liidu juhatuse esimees Andres Ergma.

«EPÜL-le ei ole teada, milline on alus sellise organisatsiooni kaasamiseks,» selgitas Ergma. «Ent kuna riigikohus on pidanud vajalikuks ühe puudutatud osapoole arvamust teada saada, siis oleks loomulik, et EPÜL-le kui kohustusliku kogumispensioni reformiga seotud liikmeskonnaga organisatsioonile antaks võrdväärne võimalus oma seisukohtade esitamiseks.»

MTÜ Eesti Pensionäride Ühenduste Liit on suurim pensionäride õiguste ja huvide eest seisev organisatsioon Eestis. EPÜLi põhikirjaliseks peamiseks eesmärgiks on oma liikmete ja toetajaskonna ühiste väärtuste ja nende õiguste kaitse, sotsiaalse turvalisuse tagamine ja abivajajate hoolekande edendamine.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles