Koalitsioonipartnerid ei toeta Helme omaloominguga rikastatud eelnõud (24)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Siseminister Mart Helme.
Siseminister Mart Helme. Foto: Sander Ilvest

Kuigi juuli algul lepiti valitsuskabinetis kokku välismaalaste seaduse muudatustes, sisaldab siseministeeriumi lõplik eelnõu ka punkte, milles kokku ei lepitud ning mida koalitsioonipartnerid ei toeta, vahendab ERR.

Kuigi 6. juulil jõudsid kolm erakonda valitsuskabinetis kokkuleppele mitmetes välistudengeid puudutavates küsimustes, siis siseministeeriumis valminud lõplik eelnõu sisaldab koalitsioonipartneritele üllatusena tulnud punkte; näiteks näeb see ette, et välistudeng tohib töötada vaid 20 tundi nädalas.

Haridusminister Mailis Repsi sõnul peab soovijatel jääma võimalus käia tööl ka suurema koormusega: «Meie peame õigeks, et kui noored inimesed ise maksavad oma õpingute eest, siis neil on võimalus tööd teha, nii nagu meil kõigil on olnud võimalus, kui me välismaal õpime,» märkis ta «Akutaalsele kaamerale».

Eelnõuga kehtestataks ka töölepingu alusel Eestisse tulevatele võõrtöölistele pooleteisekordne miinimumpalga nõue, mis samuti oli valitsusparteritele ootamatu: «Mis puudutab pooleteise keskmise palga asja, siis seda selles (kokkulepitud -toim) paketis ei olnud,» lausus Isamaa minister Urmas Reinsalu, kelle sõnul võib seda küsimust siiski arutada.

Repsi hinnangul selline kohustus aga eelnõusse ei jää: «See jääb tõenäoliselt siseministri unistusteks, jah,» ütles Reps,» lisades, et Helmele on teada antud, et ta tuleks järgmine kord valitsusse sellise eelnõuga, milles koalitsioon on kokku leppinud.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles