Terviseamet saadab Antsla hipilaagri laiali (10)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Terviseamet.
Terviseamet. Foto: Sander Ilvest

Terviseamet peatab Antslas toimuva hipifestivali, kuna laagris ei täidetud hügieenireegleid ning seal viibis inimesi riskiriikidest.

Terviseameti teatel otsustati Vikerkaare festivalil osalejate elu ja tervise kaitsmiseks ja üleüldise nakkusohutuse tagamiseks keelata 20. juulist 19. augustini Antslas peetav üritus European Rainbow Gathering, kuhu juba praeguseks on saabunud inimesi Covid-19 riskipiirkondadest.

Terviseameti lõuna regiooni juhi Tiia Luhti sõnul on üritusele minek keelatud, sest lisaks Covid-19 riskiriikidest saabunud inimestele ja eneseisolatsiooni nõude eiramisele pole Vikerkaare festivali puhul pole soovitud tagada isegi elementaarseid kätepesu võimalusi.

«Seebi ja voolava veega kätepesu võimaluse puudumine, nõuetele mittevastava välikäimla kasutamine ning tihedad inimkontaktid on soodne pinnas erinevate nakkushaiguste levikuks,» ütles Luht, kelle sõnul puudub osalejalel ka võimalus toidunõusid voolava veega pesta. «Samas säilitatakse kergesti riknevat toitu soojas keskkonnas, kollektiivse nakatumise korral ei ole organiseeritud ei abi andmist ega kutsumist. Ka pole kiirabil võimalik kinnistule telkide juurde pääseda ega abi osutada.»

Lisaks terviseametile leiab ka Antsla vallavalitsus, et üritus ei tohiks sellisel kujul aset leida. «Kuivõrd Antsla vallavalitsusele ei ole esitatud avaliku ürituse loa taotlust, ei ole vallavalitsus ka ürituse korraldamiseks luba andnud,» ütles Antsla abivallavanem Kurmet Müürsepp, kelle sõnul annab vald festivalil osalevate inimeste majutamiseks vajadusel kasutada vallale kuuluvad ruumid. «Oleme pidevas suhtluses nii terviseameti kui politseiga ning toetame nende tegevust täielikult.»

Keelust kinnipidamist kontrollivad terviseamet ja viimase palvel tegutsev politsei- ja piirivalveamet.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles