Saaremaa ooperipäevad kutsuvad laupäeval tasuta ooperipiknikule

Kultuuritoimetus
Copy
Moskva Helikon ooperi solist Mihhail Nikanorov.
Moskva Helikon ooperi solist Mihhail Nikanorov. Foto: Kuvatõmmis

Traditsiooniliste Saaremaa ooperipäevade asemel toimub sel laupäeval, 25. juulil Kuressaare lossihoovis tasuta ooperipiknik, kus kuuleb ja näeb ooperimaailma paremaid palu nimekate ooperiartistide esituses, öö hakul muutub hoov aga lahedaks jazzi-funki-souli klubiks.

Ooperipikniku idee sündis Saaremaa ooperipäevade korraldajatel koostöös Moskva Helikon ooperiga, kes oli eelmise aasta ooperipäevade külalisteater ning kel oli plaanis sel kevadel anda Tallinnas lavastaja Dmitri Bertmanni loodud «Mr. Georg Otsa» erietendus. Paraku tuli ära jätta nii etendus kui ka lükata aasta võrra edasi Saaremaa ooperipäevad.

«Kõik me ju teame, et Saaremaad mõjutas kevadine eriolukord eriti lähedalt ja valusalt. Nii mõtlesime koos sõpradega Helikon ooperist, et kui vähegi võimalik, kingime saarlastele ja meie tulihingelistele toetajatele siiski ühe mõnusa suveõhtu, kus saaks oma lähedastega head muusikat nautida ja lihtsalt toredasti aega veeta,» selgitas Eesti Kontserdi juht Kertu Orro idee tagamaid.

Nii pandi koos Helikon ooperiga spetsiaalselt selleks õhtuks kokku poolteisetunnine videogala, mis projitseeritakse Kuressaare lossi müürile. Teiste seas näevad vaatajad Natalia Zagorinskaja, Aleksandr Antonenko, Olga Tolkmiti, Marina Andrejeva, Dmitri Hvorostovski, Urve Tautsi, Margarita Voitese, Georg Otsa, Hendrik Krummi, Rene Soomi ja paljude teiste ooperiartistide säravaid esitusi, millega on nad end publiku südametesse laulnud. Oma videotervituse on saatnud nii Helikon ooper kui ka järgmise aasta ooperipäevade peaesineja, Horvaatia Rahvusteater Zagrebis. Muhedaid ooperijutte pajatavad Arne Mikk ja Jüri Leiten. Videogala algab laupäeva õhtul Kuressaare lossihoovis kell 21:30.

Videoõhtu teine vaatus, ööjazz on kantud ooperipäevade iga-aastase ööklubi Opera Royali vaimust – esitusele tulevad armastatud jazzi-, funki- ja soulivideod läbi aegade. Saaremaa ooperipäevade korraldajad on välja valinud häid esitusi kõikjalt maailmast. «Kui õhtu esimene vaatus on kuulamiseks, siis teine kahtlemata kaasatantsimiseks ja -laulmiseks,» rääkis Orro.

Ta soovitab publikul kaasa võtta kõik piknikuks tarvilik: tekid ja toidukorvid, istumisalused ja kalamehetoolid, Eesti suveilma arvestades igaks juhuks ka soojem riietus. Kohapeal on avatud ooperipuhvet ning müüakse pääsmeid järgmise aasta Saaremaa ooperipäevadele, mis on sel õhtul erandkorras 20% soodsamad.

Eesti Kontsert on vastutustundlik kontserdikorraldaja, kes hoolib oma publikust, esinejatest ja töötajatest. Kuressaare lossihoovis järgitakse terviseameti kehtivaid ettekirjutusi ning piknikualal võib korraga viibida kuni 2000 inimest. Publikul palume hoida distantsi, pesta ja desinfitseerida käsi ning haigena koju jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles