Boliivias lükati üldvalimised edasi oktoobrisse

Copy
Matusebüroo töötajad La Pazis.
Matusebüroo töötajad La Pazis. Foto: Juan Karita/AP

Boliivias lükati üldvalimised seoses koroonaviiruse pandeemiaga veelkord edasi ja korraldatakse oktoobris, teatasid neljapäeval võimuesindajad.

Keskvalimiskomisjoni andmetel korraldatakse valimised käesoleva aasta 18. oktoobril.

Valimised pidid algselt korraldatama mais ja lükati seejärel septembrisse.

Keskvalimiskomisjoni juhi Salvador Romero sõnul langetati otsus valimised uuesti edasi lükata, sest seda soovitasid tervishoiuasjatundjad, kelle hinnangul võib nakatumiste arv augustis või septembris Boliivias tippu jõuda.

Hirmu on avalikkuses külvanud ka politseiteated kahest linnast, kus on leitud sadu arvatavaid Covid-19 ohvreid, kelle surnukehasid ei ole minema toimetatud.

Politsei teatel on nad leidnud viimase viie päeva jooksul tänavailt, autodest ja kodudest pealinnas La Pazis ja Boliivia suurimas linnas Santa Cruzis 420 surnukeha. Neist 80-90 protsenti usutakse olevat surnud koroonaviirusse.

Tervishoiuministeeriumit epideemia küsimustes nõustav komitee kirjutas varem sel nädalal Boliivia valimiste ülemtribunali presidendile Salvador Romerole, et valimiste pidamine kiirelt leviva viiruse tingimustes ei ole soovitatav.

Boliivias on tuvastatud ligi 2300 koroonasurma, kuid tegelik hukkunute arv on tõenäoliselt märksa kõrgem.

Boliivia kaheksast valimistel osalevast erakonnast kuus olid juba varem väljendanud oma toetust valimiste edasilükkamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles