Viimased juulipäevad toovad hoovihma ja äikest

BNS
Copy
Vihmasadu.
Vihmasadu. Foto: Madis Veltman / Postimees

Läänest lähenev madalrõhkkond muudab juuli viimaste päevade ilma vihmasemaks ning maksimaalsed õhutemperatuurid vähenevad järk-järgult, küündimata neljapäeval kahekümne kraadinigi. 

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu teisipäeva muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja on äikeseoht. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Sooja on 10-16 kraadi. Teisipäeva päeval on samuti muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, on äikeseoht. Puhub muutliku suunaga tuul 2-7 m/s, saartel kagu- ja lõunatuul 3-9 m/s. Sooja on 19-25 kraadi.

Kolmapäeva öösel saartelt alates pilvkate tiheneb ja hakkab sadama vihma. On äikeseoht. Puhub kagu- ja lõunatuul 2-8, rannikul puhanguti 12 m/s. Hommikul pöördub tuul saartel edelasse. Sooja on 13-18 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Ajuti sajab vihma ja on äikeseoht ning sadu võib olla paiguti tugev. Pärastlõunal sajutõenäosus väheneb. Tuul pöördub kõikjal edelasse ja tugevneb 5-11, rannikul puhanguti kuni 16 m/s. Sooja on 18-23 kraadi.

Neljapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja on äikeseoht. Puhub edela- ja lõunatuul 7-13, rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Vastu hommikut pöördub tuul Lääne-Eestis läände ja nõrgeneb veidi. Sooja on 9-15 kraadi. Neljapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Sajab hoovihma ja on äikeseoht. Tuul pöördub läände- ja loodesse ning tugevneb 7-13, rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Sooja on 15-19 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles