Ablas lusitaanlane piirab Tartut (4)

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
Selline nägi välja Tartu linn ja selle lähiümbrus keskkonnaameti kaardirakenduses eelmise nädala lõpus. Iga täpp tähistab kohta, kus silmati lusitaania teetigu.
Selline nägi välja Tartu linn ja selle lähiümbrus keskkonnaameti kaardirakenduses eelmise nädala lõpus. Iga täpp tähistab kohta, kus silmati lusitaania teetigu. Foto: Kuvatõmmis

Keskkonnaametil valmis läinud teisipäeval nutirakendus, mille kaudu saavad inimesed anda teavet kahjulike lusitaania teetigude leviku kohta Eestis. Tartu ümbruses märkisid inimesed kaardirakenduses mõne päevaga ligi poolsada lusitaanlase elukohta. Varem puudus keskkonnaametil isegi ettekujutus, kui levinud on lusitaania teetigu Tartus ja Tartumaal.

Tartlased on selle võõrliigi esindajaid märganud Ülejõe, Tähtvere, Karlova ja Ropka linnaosas. Linna lähistel on nähtud juba rohkem neid kahjureid, näiteks Tartu linna valdustes Märjal ja Ilmatsalus ning linna külje all Luunja vallas Lohkvas.

Tartust kaugemal vaatavad kaardilt vastu üksikud täpid ehk kahjureid seal eriti nähtud pole või siis ei ole teave kaardile jõudnud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles