Linn jagas ettevõtetele ekspordivõimekuse toetusi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linn toetab kohalike ettevõtete ekspordivõimekust.
Pärnu linn toetab kohalike ettevõtete ekspordivõimekust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pärnu linnavalitsus eraldas suvisesest voorust konkurentsi- ja ekspordivõimekuse tõstmiseks mõeldud ettevõtlustoetust kolmele siinsele firmale.

Suurima toetuse saab rahvusvahelises meediaski tähelepanu pälvinud, mikromaju Kärg tootev Kodu Kuubis OÜ, mis soovib oma tooteid tutvustada eeloleval sügisel Soomes toimuval biohäkkerite tippkohtumisel.

Üks biohäkkerite eesmärke on viia omavahel kokku loodus ja tehnoloogia, see idee kajastub Kodu Kuubise toodetavates keskkonnasõbralikes väikemajadeski. Linnavalitsus aitab firmat 4980 euroga.

Pärnu Graniit OÜ välislähetust Põhja-Iirimaale toetab linn 2155 euroga. Ettevõtte juhatuse liikme Kaspar Ojametsa sõnade kohtaselt on nende soov tõhustada oma tootmist ja just neid kogemusi nad Põhja-Iirimaale omandama lähevadki.

Adrem Pärnu AS saab linnalt 2350 eurot Rootsis Elmia messi tarvis tootetnäidise valmistamiseks. Adrem Pärnu tegutseb metallitoodete valdkonnas ja firma tegevjuhi Ivar Kaldasauna sõnade kohaslt on neil linna toetuse abiga plaanis messiks valmistada eri stiilis rõdupiirete ja -detailidega näidis.

Ettevõtlustoetust saavad taotleda vähemalt ühe majandusaasta tegutsenud maksuvõlgadeta väikeettevõtted, mille peamine tegevuskoht jääb Pärnu keskuslinna või selle osavalda. Toetuse alammäär on 1000 ja ülemmäär 5000 eurot taotleja kohta kalendriaastas.

Taotluse eelarves peab olema näidatud vähemalt 30protsendine omafinantseering projekti kogumaksumusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles