Narvas kinni peetud roolijoodik mõisteti neljaks aastaks vangi (2)

Karel Reisenbuk
, reporter/päevatoimetaja
Copy
Vangla. Pilt on illustreeriv.
Vangla. Pilt on illustreeriv. Foto: Erik Tikan

Möödunud laupäeval pidasid Narva politseijaoskonna patrullpolitseinikud liiklusjärelevalve käigus kinni 24-aastase joobes juhi, kellele Viru maakohus määras korduva joobes juhtimise eest pea nelja-aastase reaalse vangistuse.

25. juulil südaöö paiku peatasid Narvas Kangelaste prospektil liiklusjärelevalvet teinud politseinikud sõiduauto BMW. Politseinikud tuvastasid autot juhtinud 24-aastasel mehel alkoholijoobe. Lisaks selgus, et mehel puudub ka juhtimisõigus. Ta peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetati arestimajja.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Tatjana Press rääkis, et 24-aastast meest on ka varem sarnaste rikkumiste eest kriminaalkorras karistatud. «On äärmiselt kurb, et ühiskonnas on inimesi, kes ei suuda kinni pidada liikluses kokkulepitud reeglitest, mis meie kõigi ohutust tagavad. Nad kas ületavad piirkiirust, juhivad sõidukit joobeseisundis, tegelevad kõrvaliste asjadega või rikuvad muid liiklusreegleid, pannes sellega ohtu nii iseenda, lähedaste kui ka teiste inimeste elu,» lisas Press.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Sofja Hristoforova sõnas, et korduvalt joobnuna autoroolist tabatud juhtide puhul on selge, et senised karistused pole muutusi nende käitumisse toonud, mistõttu taotleb prokuratuur sellistel puhkudel reaalset vangistust. «Kui roolist tabatud joobes juht ei kasuta varem antud võimalust end parandada, siis tuleb tal paratamatult silmitsi seista märksa rangema karistusega ja olla valmis ka aastatepikkuseks vangistuseks,» sõnas Hristoforova. 

Kohtuotsus pole veel jõustunud.

Ida prefektuuri teeninduspiirkonnas on sel aastal juhtimiselt kõrvaldatud 602 joobes juhti, kellest 266 on olnud kriminaalses joobes. Eelmisel aastal sama perioodi jooksul kõrvaldati juhtimiselt 514 sõidukijuhti, kriminaalne alkoholijoove oli tuvastatud 235 inimesel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles