Solman ja Kingo muretsevad laste seksuaalkasvatuse pärast (36)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Riina Solman.
Riina Solman. Foto: Tairo Lutter

Juuli alguses saatis riigikogu liige Kert Kingo (EKRE) haridusminister Mailis Repsile (Keskerakond) 15 küsimust seoses Tervise Arengu Instituudi 2018. aasta trükisega «Koolieelses eas laste seksuaalkasvatus». Nüüd pöördus Kingo sama teemaga ka rahvastikuminister Riina Solmani (Isamaa) poole.

Repsile saadetud kirjas tundis endine ettevõtlus- ja väliskaubandusminister Kingo muu hulgas muret, miks riiklikus õppekavas ei ole enam sees sõnu «poiss» ja «tüdruk» ning WHO seksuaalkasvatuse programmile viidates küsis, kas lasteaias «soovitatakse õpetada lastele lasteaias eneserahuldamist».

Solmanile saadetud päringus keskendus Kingo õppematerjalide sobivusele rahvastiku- ja perepoliitikaga, kristliku maailmavaatega ning väljakujunenud moraalinormidega. Samuti süüdistas Kingo nii justiits-, sotsiaal- kui ka haridus- ja teadusministeeriumit selliste õpetuste pealesurumises ning küsis, kuidas lapsevanemad saavad lapsi kaitsta, «kui neile ei ole vastuvõetav lasteaiaealistele lastele seksuaalkasvatuse läbiviimine».

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles