Vaid mõni põhjus, miks kvaliteetne madrats võib olla palju tähtsam kui sa võib-olla arvasid

Copy
Foto: Lonas

Mõned asjad meie elus on nii tavalised ja iseenesestmõistetavad, et neid lõpuks enam ei märgatagi. Sellest hoolimata jäävad need täiesti vältimatult vajalikeks. Oled sa kunagi mõelnud, millal oli viimane kord, kui sa oma madratsit vaatasid? Jah, just, seda sinu une vundamenti, millel sa veedad rohkem aega, kui sa arvata oskaks. Ja järgmiseks küsimuseks võiks olla- millal oli viimane kord, kui sa ennast peeglist vaatasid? Vastused on arvatavasti võrreldamatud. Ja see on mõistetav. Jah, sellest veidrast küsimustikust saab teha ühe huvitava ja märkimisväärse järelduse. Sinu magamisharjumustel mõjutab tugevalt seda, kui värske, puhanud või väsinud sa endale igal hommikul peeglist tundud. Täpselt, sinu vaevu märgatud madrats kannab magamise ajal kõige suuremat vastutust sinu heaolu ja puhkuse eest. Niisiis, lähme tagasi selle juurde, miks on madrats tähtsam kui välja võib paista.

Une ja madratsi seos tervise ja iluga

Arvatavasti teavad kõik, et uni on inimeste jaoks elutähtis protsess. Nagunii magavad ikkagi vältimatult ka need, kes seda ei tea. Seega on madrats kvaliteetse une eriline komponent. Kui see on sulle teada ja sa hoolid oma une kvaliteedist, hoolid sa samal ajal ka oma tervisest. Ja terve ning puhanud keha on täiesti kindlasti ilusam ja elujõulisem mitte ainult need paar minutit peegli ees, vaid kogu päeva jooksul. Kui kellelegi hakkab tunduma, et uni teeb imesid, on see arvatavasti õige, teeb tõest imesid. Seega on madratsi kõige tähtsam ülesanne mitte häirida seda imet, mis on uni. Teiste sõnadega, kõrg-kvaliteetne ja hoolikalt valitud madrats kindlustab, et magajat ei häiri kõrvalised kehaerinevustest tulenevad stiimulid. Ja kõik muu kantakse üle keha loomulikule protsessile, mis viib igal öösel läbi erilist uuendustööd.

Erinevate kehade vajaduste tähtsus

Kuigi me oleme sarnased, oleme me samal ajal ka väga erinevad, nii et oma keha unikaalsete signaalide kuulamine tasub ära, sest need ütlevad, mida just sina vajad. Nii kehaehitus, kaal, individuaalne lihaste liigeste ja luude areng, kui ka mugavuse erinev tajumine peaksid kõik sind magamisaluse valimisel õige otsuse juurde juhtima. Kas keegi teine saab sulle öelda, kui kõva su madrats peaks olema? Arvatavasti mitte. Madratsi valimisel muutuvad isiklikud vajadused kriitilisteks. Need aitavad sul valida magamisaluse, mis loob veel rohkem eeliseid ja mugavusefekte, mis täiendavad une ajal toimuvat bioloogilise protsessi imet. Uus madrats, mis sobib ideaalselt su magamisharjumustega ei peaks sind pikka aega häirima. Selline toode hoolitseb su selgroo ja puusade õige asendi eest, lõdvestab lihaseid ja liigeseid. Sa saad pikemalt lugeda madratsi mõjust tervisele sellest artiklist.

Hügieen ja allergiavastased omadused

Mõnede jaoks võib see madratsi juures olla tähtsusetu omadus, kuid teiste jaoks on see lihtsalt vajalik. Kui sa oled millegi vastu allergiline või vähemalt tunned mõnikord hingamisteede tundlikust koduses keskkonnas, on antibakteriaalsete omadustega madrats vältimatu. Inimese magamisala on mitmesuguste mikroobide levikuks eriti soodne keskkond. Isegi kui keha ei näita kokkupuutel voodipesu lestadega allergilisi sümptomeid ja allergiaid pole, tagab antibakteriaalsete omadustega madrats hügieenilise magamiskeskkonna ja kaitseb nähtamatute mikroobide eest. Nende tahtmatute olevuste vältimine ei ole enam ainult allergia käes kannatavate inimeste valik. See on tavaline otsus,  mis laseb sul oma puhkuse kvaliteeti sammu võrra kõrgemale viia. Sellised madratsid on valmistatud erilistest materjalidest, millel on antibakteriaalsed omadused ja säilitavad ka kõige tundlikemade jaoks suurepärase une mikrokliima.

Ära unusta voodipesu mõju

Kui me räägime madratsil puhkamisest, selle omadustest ja mõjust kehale, ei peaks me unustama üht olulist asja. Kui me kogu kehaga pikali heidame, tunneme me magamisaluse füüsikalisi omadusi väga teravalt ja ka seda, kuidas meie kehad neile reageerivad. Aga otsene kontakt magamise ajal on kehal voodipesuga. Just voodipesu on see, mis ümbritseb meie kehas igast küljest ja nende materjalide omadused võivad viia mitmete meeldivate või soovimatute tundmusteni. Seega, kui sa arvad, et on lihtsalt tühine asi ning voodipesu valimine pole enam su tähelepanu väärt- parem muuda oma arvamust. Enda jaoks vale voodipesu materjali ostmine võib olla piisav, et ka kõik madratsi head omadused ei päästa sind unes tuntava ebamugavuse käest. Seega, pööra tähelepanu oma keha omadustele ja vajadustele- näiteks nahatüüp, puutetundlikus, kalduvus higistamisele ja üldiselt temperatuuri kõikumise mõõtmine une ajal. Need on minimaalsed asjad, mida arvesse võtta, kui otsid voodipesukomplekti endale või sõbrale.

Aga kui sa näed ennast hommikul peeglist vaadates väsimuse märke ja su keha saadab sulle omaenda keeles signaale millegi sellise kohta- tuleta meelde, millal sa viimati oma madratsi kvaliteeti kontrollisid? Kui sa nõustud sellega, et ilus on terve, puhanud keha ning värske, terav mõistus, peaksid sa nõustuma ka sellega, et magamise mugavus on vägagi tõeline osa ilust.

Copy
Tagasi üles