5 nippi tudengile, kuidas leida sobiv korter

Copy

Septembris alustavad paljud noored iseseisvat elu tudengina. See on põnev ja ootusi täis aeg, millega kaasneb tihti elukohavahetus ülikoolilinna. Õpingute ajaks otsitakse korterit, kus järgmised kolm kuni viis aastat mööda saata. Kuidas valikut teha?

1.     Ole kiire ja ära jäta kodu otsimist viimasele hetkele

Üürihindasid mõjutab enim kooliaasta algus ka sel aastal. Olukorda ei normaliseeri isegi jahenenud majandus, sest kus on nõudlus, seal on ka kõrged üürihinnad. Tartu üüriturg juba kihab, kuna kuu pärast saabub linna mitu tuhat uut ja ka staažikamat üliõpilast. Konkurents elamispinna pärast on tihe ning mõistliku hinna ja kvaliteediga üürikorterid leiavad kiiresti soovijad. Hilisemad reageerijad peavad leppima sellega, et ühetoalise eest tuleb välja käia pooltuhat eurot kuus ning kõik see läheb võõrasse taskusse.

See paneb majanduslikult kalkuleerivad inimesed valiku ette – kas üürida või soetada omale isiklik kodu? Kui arvestada, et üliõpilane elab Tartus kolm kuni viis aastat, kujuneb üürileandjale makstav summa kiiresti viiekohaliseks. Ühe enam peresid mõtleb üürimise asemel korteriostule. Kui on valida, kas maksta võõrale või hoopis pangale laenumakset isikliku korteri eest, eelistavad paljud teist varianti.

Scandium Kinnisvara ehitab Tartusse vanalinna piirile Rüütli ja Laia tänava nurgale  tudengitele hästi sobivat kortermaja DUO Loftid. Siin saab mugavalt kõik ülikooliaastad mööda saata. Hiljem on võimalik korter välja üürida või kallimalt maha müüa. Maja valmib aasta lõpuks. Kolme näidiskorteriga on võimalik juba tutvumas käia.

2.     Otsi korter, kus elada üksi

Kui alguses tundub sõpradega korterit jagada tore, siis aja möödudes võivad arvamused muutuda. Tihti on sõpru küll tore külla kutsuda, kuid pidevalt koos elades on konfliktid kiired tulema. Kes ei viitsi nõusid pesta ja koristada, kellele meeldib valju muusika ja telekat vaadata ning kes toob koju soovimatuid külalisi – probleemid on kiired tulema.

Elukohaks tasub valida kompaktne ühe- kuni kahetoaline korter, kuhu on kõik nutikalt mahutatud, kuid kuhu kaaselanikke kutsuma ei pea. DUO Loftides on korterid pigem väikesed, kuid läbimõeldult planeeritud. Suur osa korteritest kõrgub suurlinlikult läbi kahe korruse. Igal asjal on koht ja on aura nii õppimiseks, einestamiseks, magamiseks kui ka puhkamiseks.

3.     Leia korter koolile lähedal

Ülikoolis tuleb tihti ette, et loengute vahele tekivad mõnetunnised pausid. Siis on hea, kui elukoht asub lähedal, et vahepeal kodus puhkamas või söömas käia. Kasuks tuleb see ka hommikuti, kui tunniplaanis varahommikused loengud. Teisest linnajaost kooli seiklemine – olgu siis ühistranspordi või autoga – võib võtta aega, sest varajased tipptunnid on omased ka Tartule. Lisapooltund und kulub alati ära.

DUO Loftid asuvad Tartu keskel vanalinna piiril Rüütli tänava ja Laia tänava nurgal. Lähedal on nii Tartu ülikooli peahoone, Delta teaduskeskus kui ka ülikooli raamatukogu. Majas on olemas rattaparkla, et sõiduriist turvaliselt hoiustada.

4.     Uuri kommunaalkulude kohta

Uute ja vanemate majade ehituskvaliteet on erinev. Odavana näiv ostu- või üürihind vanema korteri puhul võib varjatult kaasa tuua suured kommunaalkulud või remondifondi maksed. Uutes hoonetes on kommunaalid tihti väiksemad ning ka elanikkond keskmisest noorem.

DUO Loftides on kommunaalkulud oluliselt väiksemad kui vanemates majades ning keskkond modernne, pakkudes mitmeid lisaväärtusi. Tulevaste elanike käsutuses on 24/7 avatud tasuta jõusaal, kinosaal, pesumasinaruum ja ürituste ruum. Majja on planeeritud ka kohvik, kust kiirel hommikul kohv või hommikusöök kaasa haarata.

5.     Ära lepi kehva eluasemega

Ülikooliaastad on ühed põnevamad aastad noore elus. See aeg on täis põnevaid tutvusi ja seiklusi, kuid peamine rõhk on siiski õppimisel. Eelistada tasub kodu, mis pakuks rahu, vaikust ja turvalisust ning inspireeriks õppima.

DUO Loftid – inspireerivad kodud

DUO pilgupüüdjateks on läbi kahe korrus kõrguvad loftid. Planeeringult küll kompaktses, kuid sisult mitmekesises loftis on olemas kõik eluks vajalik – köögiala, vannituba, magamisala ning puhkeala.  Majas paiknevad lisavõimalused teevad silmad ette nii Tartu kui ka pealinna kortermajadele. Eksklusiivselt maja elanikele on majas ööpäev ringi avatud tasuta jõusaal, kinosaal suure ekraani elamusteks, üritusteruum tähistamisteks ja meeskonnatöödeks, hubane kohvik, pesumasinaruum ja päikeseterrass. Maja valmib aasta lõpus, kuid kolm sisustatud näidiskorterit on külastamiseks valmis juba nüüd.

Loe maja kohta lähemalt: www.duoloftid.ee.

NB! DUO Loftide kliendipäev on 6. augustil kell 15–18 aadressil Lai 29 Tartu.

Copy
Tagasi üles