Merkel: investorite usalduse taastamisel on ees pikk tee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel tänasel kohtumisel.
Angela Merkel tänasel kohtumisel. Foto: SCANPIX

Euroopal on investorite usalduse taastamisel ees veel pikk tee ning tegutseda tuleb kiiresti, ütles Saksa kantsler Angela Merkel laupäeval pärast üheksa Euroopa Liidu liikmesmaa krediidireitingu alandamist.

«See otsus kinnitab minu veendumust, et meil on Euroopas ees veel pikk tee, enne kui investorite usaldus taastub. Kuid tundub ka, et me oleme otsusekindlalt seda teed alustanud,» ütles Merkel Kielis valitsevate kristlike demokraatide (CDU) kohtumisel.

Merkeli sõnul näitab reitinguagentuuri otsus, et fiskaaldistsipliini suurendavaid meetmeid tuleb rakendada «veelgi kiiremini» ja «resoluutsemalt» ning jõustada alaline Euroopa stabiilsusmehhanism (ESM).

Hispaania, Itaalia, Portugali ja Küprose reiting langes kahe pügala võrra. Prantsusmaa, Austria, Malta, Slovakkia ja Sloveenia kaotasid ühe taseme, seejuures jäid Prantsusmaa ja Austria ilma tippreitingust AAA. Saksamaa ja Soome säilitasid reitingu tasemel AAA, Eesti tasemel AA-.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles