Fotod ⟩ Roolijoodik kihutas Läänemaal teelt välja vastu puud ja sai viga (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Foto sündmuspaigalt.
Foto sündmuspaigalt. Foto: Lääne prefektuur

Politsei sai täna kella 10.55 paiku teate Haapsalus Tanska külas juhtunud liiklusõnnetusest, kus maasturit Mercedes-Benz juhtinud 49-aastane joobes mees sõitis teelt välja vastu puud. Mees sai õnnetuses viga ja PPA lennusalga kopter toimetas ta Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. 

Haapsalu politseijaoskonna patrulltalituse juhi Meelis Laurmanni sõnul selgitasid teatele reageerinud politseinikud sündmuskohal, et esmastel andmetel oli auto roolis olnud mees tarvitanud alkoholi ning sõitis maasturiga liiga kiiresti kurvi, kus kaotas sõiduki üle kontrolli ja rammis puud.

Mehe joobe suuruse selgitab ekspertiis ja õnnetuse asjaolusid menetlus.

49-aastane mees viibis autos koos koeraga, kelle politseinikud loomapäästegrupi kiirabile üle andsid. PPA lennusalga kopter toimetas mehe sündmuskohalt PERHi. Väliseid vigastusi politseinikud koeral ei märganud.

«Täna muutis õnnetusele reageerimise pisut keerulisemaks see, et väljakutse saabudes viibisime parasjagu treeninglennul. Üle aasta kestnud testiperiood on aga andnud piisavalt hea ettevalmistuse ja pärast kopteri kiiret tankimist ja meedikute pardalevõtmist suundusime sündmuskohale,» rääkis PPA lennusalga lennutehnilise eskadrilli ülem Aleksandr Lamus. Nüüdseks on PPA lennusalga kopter reageerinud kolmele liiklusõnnetusele.

Sel aastal on Eestis juhtunud 761 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles on hukkunud 33 inimest. «Ma ei väsi rõhutamast, kui oluline on autojuhi, teiste sõidukis viibijate ja liiklejate turvalisuse jaoks see, et autojuht ei istuks rooli, kui ta on tarvitanud alkoholi. Enne autorooli istumist peab juht veenduma, et on kaine,» rõhutas Laurmann.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles