Riigisekretär pikendas terviseameti peadirektori konkurssi

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Terviseamet.
Terviseamet. Foto: Sander Ilvest

Riigisekretär pikendas 2. juulil 2020 välja kuulutatud terviseameti peadirektori ametikohale konkursiga kandideerimise tähtaega senise 2. augusti asemel 17. augustini 2020.

Senine terviseameti peadirektor Merike Jürilo lahkus ametist tänavu 1. juulil.

Terviseameti peadirektor vastutab riigi tervishoiukorralduse ja rahvatervise valdkonna arengu eest koostöös sotsiaalministeeriumi ja teiste tervise valdkonna asutustega. Peadirektori ülesanne on kaasajastada ja tugevdada ameti sisulist järelevalvekorraldust ja põhimõtteid; tagada tervishoiuvaldkonna valmisolek kriisiolukordadeks ja kindlustada hea koostöö teiste tervishoiu jm asutustega.

Oluline on ka kaasajastada laborite võimekust ning arendada keskkonnatervise, kemikaaliohutuse ja meditsiiniseadmete ohutuse korraldust.

Kandidaadil peab olema teenistusülesannete täitmiseks piisav haridus, vähemalt 3-aastane organisatsiooni või suure struktuuriüksuse juhtimise kogemus. Samuti peab kandidaadi inglise keele oskus olema vähemalt tasemel B2 ning kompetentsid vastama avaliku teenistuse tippjuhtide kompetentsimudelile.

Eelistatud on kandidaat, kellel on magistrikraad või sellele vastav kvalifikatsioon, soovitavalt tervishoiu valdkonnas. Ühtlasi peavad tal olema head teadmised Eesti tervisesüsteemi toimimisest, sh tervishoiu-, nakkushaiguste ennetamise ja tõrje ning keskkonnatervise valdkonnast.

Avaliku teenistuse tippjuhi teenistustähtaeg on 5 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles