Ööpäevaga lisandus üks positiivne testitulemus

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koroonaviirus ei ole Eestist kadunud.
Koroonaviirus ei ole Eestist kadunud. Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul lisandus üks positiivne uue koroonaviiruse testi tulemus, nakatumine on seotud ööklubist alguse saanud puhanguga.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 257 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, lisandus üks positiivne testi tulemus, edastas terviseamet.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus positiivne tulemus Tartu linna, nakatumine on seotud Vabanki puhanguga. Kokku on selles puhangus seni haigestunud üle Eesti 29 inimest, neist 17 Tartu linnas, kus praeguseks on tuvastatud 162 lähikontaktset.

Lisaks 18. juulil toimunud peole ööklubis Vabank, kus viibis nakatunud inimene, on tuvastatud viis nakatumist inimeste hulgas, kes viibisid 24. juulil baaris Naiiv. Nende seas oli ka üks soomlane, kes hiljem andis kodumaal positiivse proovi.

Terviseamet palub kõigil seal viibinutel oma tervist jälgida ja sümptomite tekkimisel koheselt perearsti poole pöörduda.

3. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi viis inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Haiglates on lõpetatud 393 Covid-19 haigusjuhtumit 380 inimesega. Tervenenud on 1935 inimest. Neist 1467 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 468 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil jaootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 120 000 esmast testi, neist 2080 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles