Välismaa lühiuudised

Postimees
Copy
John Hume.
John Hume. Foto: PAUL MCERLANE/REUTERS

Endine paavst Benedictus XVI on raskelt haige

Emeriitpaavst, 93-aastane Benedictus XVI on haige ning väga halvas seisus, kirjutas eile Saksa ajaleht Passauer Neue Presse. Paavstil on näol roospõletik, ütles ajalehele tema biograaf Peter Seewald. Viimase sõnul on endine paavst väga nõrk ning kuigi ta mõte ja mälu töötavad, on ta peaaegu täielikult kaotanud oma hääle. Benedictus XVI, kodanikunimega Joseph Ratzinger, elab Vatikanis asuvas vanas kloostris. Ta taandas end paavsti ametist aastal 2013. Tema järglaseks valiti praegune paavst Franciscus. 

Lapse mõrv vallandas Rootsis pahameeletormi

Kaheteistaastase tüdruku surm Stockholmis möödasõitvast autost tulistatud kuuli läbi vallandas Rootsis pahameeletormi ja avas taas debati jõuguvägivalla kasvu üle Rootsis. Ajakirjanduse teatel ei olnud tüdruk kiirtoidurestorani lähedal toimunud tulistamise sihtmärk, tegelikult sooviti tappa kaht kuritegeliku jõugu liiget. Politsei ei ole ühtki kahtlusalust vahistanud, kuid avatud on mõrvauurimine. Justiitsminister Morgan Johansson ütles esmaspäeval, et juhtunu tekitab temas jälestust, lubades karmimaid karistusi. 

«Erinevused on sünniõnnetus, mistõttu ei tohiks need olla vihkamise või konflikti allikaks.»

Esmaspäeval 84-aastaselt lahkunud Nobeli rahupreemia laureaat John Hume

Microsoft himustab endiselt TikToki USA haru

USA tehnoloogiahiid Microsoft teatas pühapäeval, pärast kohtumist president Donald Trumpiga, et jätkab kõnelusi Hiina videojagamisäpi TikTok omanikega selle USA operatsioonide ostmiseks. «Pärast vestlust Microsofti tegevjuhi Satya Nadella ja president Donald J. Trumpi vahel on Microsoft valmis jätkama arutelusid eesmärgiga osta TikTok Ühendriikides,» teatas arvutitarkvara tootja avalduses. Trump on seni ähvardanud takistada ülipopulaarse äpi tegevust Ühendriikides, tuues ettekäändeks julgeolekualase ohu. 

«Erinevused on sünniõnnetus, mistõttu ei tohiks need olla vihkamise või konflikti allikaks.»

Esmaspäeval 84-aastaselt lahkunud Nobeli rahupreemia laureaat John Hume

Smugeldajast kass pääses Sri Lanka vanglast

Sri Lanka peavanglas kinni peetud kass, kes väidetavalt üritas smugeldada kinnipidamisasutusse uimasteid ja mobiiltelefonide SIM-kaarte, on põgenenud, teatas ajakirjandus esmaspäeval. Vangla luuretöötajad pidasid kassi kinni laupäeval tugevdatud režiimiga Welikada vanglas, tema kaela ümber seotud kilekotist leiti ligi kaks grammi heroiini, kaks SIM-kaarti ja mälukiip. Ajalehe Aruna teatel põgenes kass pühapäeval kongist. 

Poola valimistulemused loeti kehtivaks

Poola ülemkohus kiitis esmaspäeal heaks juulikuiste presidendivalimiste tulemused, kuid märkis kümneid rikkumisi. Opositsioon taotles valimistulemuste kehtetuks tunnistamist. Andrzej Duda annab ametivande neljapäeval. 

Liibanoni välisminister astus tagasi

Majandus- ja rahanduskriisis Liibanoni välisminister Nassif Hitti esitas esmaspäeval tagasiastumispalve. Karjääridiplomaadist Hitti sai välisministriks tänavu jaanuaris, kuid ei olnud rahul valitsuse lubatud reformide puudumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles