Veterinaaramet: Tallinna kesklinnas elavate mesilaste mesi on puhas (2)

BNS
Copy
Mesilane.
Mesilane. Foto: www.flickr.com

Tallinna kesklinnas peetavad mesilased toodavad veterinaar- ja toiduameti (VTA) kinnitusel igati kvaliteetset mett ning parkides ja haljasaladel olevatel korjealadel leviv tolm ja autode heitgaasid ei mõjuta mee kvaliteeti.

2017. aastal Tallinna Ülikoolis tehtud pilootprojekti raames analüüsiti Tallinna linnast kogutud meeproove, ütles kolmapäeval BNS-ile VTA toiduosakonna peaspetsialist Merle Laurimaa. «Tulemused viitasid, et keemiliste omaduste, seal hulgas raskemetallide sisalduse poolest olid meeproovid kvaliteetsed ja botaaniline päritolu mitmekesine,» lisas ta.

Laurimaa sõnul viitab puhas mesi taaskord sellele, et linnatänavad, -pargid ja -aiad pakuvad piisavalt toitu ning linnakeskkond on piisavalt puhas, et mitte ohustada mesilaste elu ning reostada mett.

«Sarnaselt kirjeldatakse ka mett, mis on kogutud Pariisist, New Yorgist, Sydneyst ja teistest suurlinnadest,» lisas ta. «Mesilasi peetkase näiteks New Yorgis, Bostonis, London, Sydneys, Hong Kongis, Berliinis, Tokyos, Torontos, Tallinnas, Pariisis, Varssavis ja mujal.»

Tallinnas on kuulsamad linnamee kogujad LHV pank ja presidendi kantselei.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles