VIDEO, BLOGI JA GALERII ⟩ Kas tulevad uued piirangud? Mis saab Rally Estoniast? (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy

Valitsuse pressikonverentsil räägivad valitsuse otsustest peaminister Jüri Ratas (Keskerakond), maaeluminister Arvo Aller (EKRE) ja kultuuriminister Tõnis Lukas (Isamaa). 

Peaminister Jüri Ratas ütles, et Terviseametiga suheldes on nad talle öelnud, et hetkel veel saavad koroonaviirusega nakatunute ja kontaktsete jälgimisega hakkama. Sotsiaalminister Tanel Kiik selgitas, et kuna tegemist on piirkondliku koldega, siis peaks Tartu linn ise kehtestama karmimad reeglid. 

Ralli puhul pole endiselt veel midagi selge. Kultuuriminister Tõnis Lukas sooviks, et sportlased, kes tulevad Eestisse kõrge nakatumismääraga riikidest, testiksid ennast asukohariigis ja siis ka Eestis. Tanel Kiik tõdes, et täna valitsus arutab seda. «Me kuulame ära kultuuriministeeriumi seisukohad ja terviseameti hinnangu. Me ei räägi erandite kehtestamisest. Me ei ütle sportlastele- tulge millal tahate ja tehke mida tahate. Väga oluliselt annab meile informatsiooni koroonaviiruse seire-uuring, mis näitab üle terve Eesti ja Tartu kohal koroonaviiruse levikut. See annab meile võmaluse olla targemad nädala pärast kui täna,» lausus sotsiaalminister.  

Täna hommikusel istungil kiitis valitsus heaks kõik päevakorda esitatud punktid. 

  • Laulu- ja tantsupidude traditsiooni elujõulisusest ning kollektiivide juhendajate palgatoetuse meetme loomisest
  • Covid-19 haigust põhjustava koroonaviiruse levikuga seotud küsimustest
  • Eesti-USA suhete memorandumi elluviimisest, uuendatud analüüsist ning ettepanekutest Eesti ja USA kahepoolsete suhete arendamiseks
  • Siseturvalisuse arengukava 2020–2030 eelnõust
  • Eesti kodakondsuse saamiseks esitatud taotlustest, mille puhul võidakse kodakondsus anda üksnes erandina
  • 2020. aasta maailmakoristuspäeva korraldamise toetamisest
  • Analüüsist ja ettepanekutest Eesti ja Ühendkuningriigi suhete arendamise kohta
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles