Savisaar loodab jätkuvalt SDE toetust Maripuu tagandamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Maret Maripuu riigikogu ees.
Sotsiaalminister Maret Maripuu riigikogu ees. Foto: Toomas Huik

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar loodab jätkuvalt sotsiaalminister Maret Maripuu umbusaldamisele toetust Sotsiaaldemokraatlikult Erakonnalt, kuigi partei esimees Ivari Padar selle välistas.

Savisaar ütles BNSile, et Maripuule umbusalduse avaldamise algatamiseks on reedese seisuga allkirja andnud vaid Keskerakonna fraktsiooni liikmed, kuid kindlasti võib arvestada ka opositsiooni kuuluvate Rahvaliidu ja rohelistega.

Savisaare sõnul hakkab Keskerakond teistelt riigikogu saadikutelt umbusaldamise algatamise paberile allkirju koguma tõenäoliselt esmaspäeval.

«Me kavatseme kindlasti umbusaldusavalduse hääletusele panna ka siis, kui umbusaldusavalduse algatamise paberile annab allkirju vähem kui ministri tagandamiseks vajalikud 51 saadikut,» lausus Savisaar.

Tema sõnul annab Maripuu käitumine iga päevaga aina rohkem põhjuseid tema umbusaldamiseks ning seega on lootust, et tema umbusaldushääletus riigikogus läbi läheb.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon algatas kolmapäeval allkirjade kogumise sotsiaalminister Maripuu vastu umbusalduse algatamiseks, tuues põhjuseks puuetega inimeste toetuste viibimise ja muud sotsiaalministeeriumi haldusalas üles kerkinud probleemid.

Umbusaldusavalduse esitamiseks on riigikogus vaja vähemalt 21 ja ministri umbusaldamiseks 51 saadiku toetust. Koalitsioonil on 101-liikmelises riigikogus 60 kohta.

Opositsiooni kuuluval Keskerakonnal on riigikogus 28, rohelistel kuus ja Rahvaliidul kuus liiget. Riigikogusse kuulub ka Keskerakonna fraktsioonist välja arvatud Jaan Kundla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles