Tartuffi filmide tegijad käisid läbi veebi ERMis intervjuud andmas

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Intervjuusid filmitegijatega salvestas ERMi stuudios Teatritehnoloogia OÜ eesotsas Taavi Toomiga.
Intervjuusid filmitegijatega salvestas ERMi stuudios Teatritehnoloogia OÜ eesotsas Taavi Toomiga. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval algab Tartu armastusfilmide festival Tartuff, mis toob kuuel päeval vaatajate ette filmiprogrammi koos teemakohaste kõrvalüritustega. Korraldajad eesotsas Kristiina Reidolviga on koroonaohtlikku aega silmas pidades võtnud lisaks tavalistele seanssidele kasutusele virtuaalse kinosaali. Kümne filmi kõrval tuleb veebis vaatajate ette ka intervjuusid filmitegijatega.

Intervjuude tegemisel oli kasutusel ERMi stuudio, kus Teatritehnoloogia OÜ spetsialistid eesotsas Taavi Toomiga salvestasid, miksisid ja monteerisid vestluse viie filmitegijaga laiast maailmast. Veebikaamera tõi pildi stuudiosse ekraanile, mille ees istus esimesel salvestuspäeval tänavakunsti asjatundja Kadri Lind ja teisel päeval Pöffi programmi üks koostajaid, filmistsenarist Liisi Rohumäe.

Ahto Palmre (vasakult), Lauri Kool ja Taavo Teras salvestasid intervjuud Iraani režissööri ja stsenaristi Massoud Bakhshiga.
Ahto Palmre (vasakult), Lauri Kool ja Taavo Teras salvestasid intervjuud Iraani režissööri ja stsenaristi Massoud Bakhshiga. Foto: Kristjan Teedema

ERMist Teherani

Üks küsitletavaid on tõsielust tõukunud melodraama «Yalda, andestuse öö» (2019, Tartuffi kavas neljapäeval kell 23.59 raeplatsil) režissöör ja stsenarist Massoud Bakhshi. Teda intervjueerinud Rohumäe ütles, et küsitlemise ajal läks Bakhshi mõneks minutiks kaduma, sest tema kodus Iraani pealinnas Teheranis on kehv internetiühendus.

«Ta rääkis filmi taustalugusid,» ütles Rohumäe. «Vahepeal oli oht, et see ei tule üldse Iraanis kinolevisse, sest selles on ka okkalisi teemasid. Meil on väga hea meel, et film on siiski ka Iraanis juba praegu kinodes ja et filmitegija sai meiega nüüd rääkida.»

Koroonaaegsed kogemused

Teatritehnoloogia OÜ on ERMis muu hulgas teinud koroonapuhangu tipu ajal Tartu 2024 teemalise hübriidkonverentsi, mille üks jagu osalejaid oli kohal, osa aga kuskil välismaal, ja publik oli samuti enamjaolt ekraanide juures kuskil mujal. Taavi Toomi sõnul sai Tartuffi peakorraldaja Kristiina Reidolv just sellest konverentsist mõtte teha filmitegijatega intervjuusid veebi vahendusel.

«Nende sõidutamine siia kaugelt maalt on koroona ajal keeruline,» ütles Toom. «ERM andis meile kriisiajal võimaluse arendada telesaate tegemise võimekust. Oleme siin ööd ja päevad istunud.»

Teherani internetiühenduse viletsuse tõttu salvestuses tekkinud apsu vaatajad ei näe. See on monteerimisel kõrvaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles