Rannavalve aitas Pirita rannas teadvuse kaotanud naist

BNS
Copy
Rannavalve.
Rannavalve. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Esmaspäeval andsid kaks last Tallinnas Pirita rannas G4S-i rannavalvele teada maas lamavast naisest, keda oli tabanud terviserike ning hingamine oli lakanud. 

Kaheksa- ja üheksa-aastane poiss jooksid rannavalvurite juurde kella 16 paiku, viidates põõsas pikali olevale naisele. Rannavalve meedik haaras kaasa esmaabivahendid ja kiirustas kannatanule appi. Selgus, et rannaalast väljaspool, paarsada meetrit rannavalve staabist lebas maas umbes 40-ndates eluaastates naine.

Kannatanu juurde minnes palus meedik appi ühe rannakülastaja, et ta helistaks hädaabinumbril 112. Maas lebaval naisel oli pulss, kuid ta ei hinganud. Kannatanu juures oli tunda ka alkoholilõhna.

G4S töötaja avas naise hingamisteed ja andis talle ambukoti abil õhku. Tegemist on esmaabivahendiga, millega patsiendile kopsudesse õhku lastakse. Samal ajal vahendas ta rannakülastaja abil hädaabinumbrile infot kannatanu seisundist.

Olles naisele esmaabivahendiga õhku andnud, hakkas kannatanu küll kohe hingama, kuid ei suutnud hingamist jätkata. Rannavalve meedik assisteeris patsiendi hingamist umbes kümme minutit kuni kiirabimeedikud naise haiglasse viisid.

G4S rannavalvurid tänavad poisse, kes kannatanust kiirelt teada andsid ja rannakülastajat, kes rannavalve meedikule appi tuli ja hädaabinumbrile kõne tegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles