Tartu eelarvesse laekus seitsme kuuga 112 miljonit eurot

Tartu Postimees
Copy
Tartu.
Tartu. Foto: Kristjan Teedema

Käesoleva aasta seitsme kuuga laekus Tartu linna eelarvesse tulusid 112 miljonit eurot, mis moodustas 64 protsenti tulude eelarvest.  Suurimaks tuluallikaks on Tartu linnas üksikisiku tulumaks, mida laekus 53 miljonit eurot ehk 63 protsenti eelarvest, ütles linna rahandusosakonna juhataja Külli Lust BNSile.

Lisaks tulumaksule laekus eelarvesse veel maamaks ning kohalikest maksudest reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks ning parkimistasu, kokku 56 miljonit eurot. 

Toetusi on laekunud 44 miljonit eurot, kaupade ja teenuste müügist 10 miljonit eurot ning muid tulusid 2 miljonit eurot, sealhulgas Tartu Veevärgilt dividende 500 000 eurot.

Kulusid on olnud 112 miljonit eurot ehk 57 protsenti eelarvest, seejuures suurimad väljaminekud on olnud hariduse valdkonnas. Tööjõukulud on olnud 50 miljonit eurot, majandamiskulud 28 miljonit eurot, toetusi on antud 13 miljonit eurot, põhivara soetuseks on kulunud 21 miljonit eurot ning intressikuludeks 200 000 eurot.

Suuremad investeeringuobjektid on Lusti sõnul lodjakoja ning Riia tänava viadukti ja tunnelite ehitus, samuti Pääsupesa lasteaia ja Annelinna gümnaasiumi rekonstrueerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles