Taavi Aasa sõnul ei pruugi riigiabi loa saanud Nordica veel Tallinnast lendama hakata

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Majandus- ja taristu­minister Taavi Aas
Majandus- ja taristu­minister Taavi Aas Foto: Tairo Lutter

Kuigi Euroopa Komisjon andis Nordica riigiabile rohelise tule, ei tähenda see majandusminister Taavi Aasa sõnul automaatselt seda, et riigile kuuluv lennuettevõte kohe Tallinnast lähtuvad liinid avab.

«Täna sõltub see (lendude alustamine – toim) kahest tegurist: epidemioloogilisest olukorrast sihtkohas ning konkurentsiolukorrast – kahjumiga lendamine pole mõistlik,» rääkis Aas ERRile, lisades, et täna ei ole Tallinnast lendamine majanduslikult kasumlik tegevus.

Aasa sõnul on Nordica seni käitunud väga mõistlikult, kui ole läinud kiirustades liine avama, mis oleks toonud kaasa kahjumi: «On firmasid, mis seda on teinud, aga see pole neile oodatud edu – turu võitmist – kaasa toonud.»

30 miljoni euro suurune rahasüst Nordicale pole lihtsalt niisama antud raha, ütleb Aas. «Kaheksa miljonit on laen, mis tuleb alati tagasi maksta, 22 miljonit on sissemakse aktsiakapitali, aga ka see kuulub tegelikult Eesti riigile tagastamisele ehk põhimõtteliselt suhteliselt sarnased tingimused airBalticuga,» selgitas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles