Ülemistele ehitatakse 17 miljoni eurone hariduskompleks (2)

BNS
Copy
TALLINN, EESTI, 06OCT15.
Pildil Ülemiste City.
tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES
TALLINN, EESTI, 06OCT15. Pildil Ülemiste City. tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ülemiste City linnaku arendaja Mainor Ülemiste ehitab linnaku südamesse Valukoja tänavale kaks koolimaja ning lasteaiahoone; maksma läheb kompleks 17 miljonit eurot, kirjutab ERRi uudisteportaal. 

Ehitus peaks algama järgmise aasta kevadel, koolimajad peaksid õppetööks uksed avama 2022. aasta sügisel. Ülemiste linnakus tegutsevad Kalli-Kalli lasteaed, Emili kool ning ingliskeelne Tallinna rahvusvaheline kool kolivad hariduskompleksi valmides kõik sinna kokku.

Hariduskompleks ehitatakse olemasoleva Ülemiste tervisekeskuse kõrvale. Lisaks hoonetele rajatakse spordiväljak. Lasteaed ja koolid kuuluvad AS Mainori gruppi. Hariduskompleksi arendamisega tegeleb grupi ettevõte Mainor Ülemiste. 

Uute majade ehitamise plaan oli juba pikemat aega õhus, sest linnakus asuvatele lasteaiale ja koolidele on praegused ruumid kitsaks jäänud, ütles ERRile Mainor Ülemiste innovatsioonijuht Ursel Velve. «Kiire kasvu juures praegune maja aadressil Keevise 2 jääb neile väikeseks,» märkis ta.

Uude hariduskompleksi kolivad nii kohalikud kui rahvusvahelised õppeasutused lasteaiast kõrgkoolini, tulevikus mahutavad majad kokku kuni 850 last, ütles Velve. Tallinna rahvusvahelises koolis hakkab Ülemistel õppima kuni 400 õpilast, Emili koolis kuni 300 õpilast ning lasteaias kuni 100 last. Lisaks pakutakse kompleksis lastehoiuteenust kuni 50 lapsele.

Mainor avab järgmisel nädalal Ülemiste Citys ka 81 üürikorteriga 13-korruselise majutushoone. Korterid on eelkõige mõeldud linnakus asuvatele ettevõtetele lühi- ja pikaajaliseks rendiks, aga ka lennujaama kaudu saabuvatele turistidele ja ärireisidele saabujatele. Lurichi nime kandvas majas on lisaks korteritele pood, restoran, tervisemaja ja spordiklubi.

Ülemiste City juht Margus Nõlvak ütles ERRile, et Ülemiste City uus eesmärk on toimida täiesti iseseisva linnana. «Soovime tagada kõigi eluks vajalike kaupade ja teenuste kättesaadavuse ning mitmekülgse transpordiühenduse kogu ilmaga,» sõnas Nõlvak.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles