ERRi Brüsseli korrespondendiks saab Johannes Tralla

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Tralla.
Johannes Tralla. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht/Scanpix

Septembrist asub ERRi Brüsseli korrespondendina tööle praegune ETV kultuuriuudiste toimetaja Johannes Tralla, kes vahetab välja omal soovil lahkuva Kadri Kuke.

Kadri Kukk, kes on Euroopa uudiseid vahendanud alates 2008. aasta augustist, teeb Brüsselis korrespondenditööd veel kuni juulikuuni. Kukk lahkub omal soovil, kuid tema töö ERRis jätkub «Aktuaalse kaamera» majandusuudiste toimetaja-saatejuhina, kus ta hakkab keskenduma rahvusvahelise haarde laiendamisele. Brüsseli ametikohale uue töötaja leidmiseks korraldati rahvusringhäälingus sisemine konkurss.

«Johannes Tralla osutus valituks tihedas konkurentsis. «AK» kultuuriuudiste toimetaja-saatejuhina on ta näidanud end laia silmaringi, aga ka kiire kohanemisvõime ja tehnilise taibuga,» ütles ERRi uudistetoimetuse juhataja Urmet Kook, kes tõstis esile ka Tralla kõrget motivatsiooni Brüsselisse tööle asumisel.

Koogi sõnul tingis korrespondendi vahetuse Kadri Kuke soov Eestisse naasta. «Kadri on teinud väga head tööd ja Eestis rakendame me teda põhikohaga «AK» majandusuudistes, kus tema tööks saab ennekõike maailma majanduses toimuva kajastamine,» rääkis Kook.

Tralla sõnul nõuab töö Euroopa südames ajakirjanikult väljumist argisest mugavustsoonist. «Üks eesmärkidest, millega Brüsselisse sõidan, on võimalikult laia teemaderingi kajastamine. Lisaks tipp-poliitika jälgimisele püüan veidi enam rõhku panna ka sellele elule, mis võimukoridoridest väljapoole jääb,» kirjeldas Tralla seda, kuidas muutub ERRi kajastus Brüsselist.

Johannes Tralla on õppinud Tartu Ülikoolis semiootikat ja kulturoloogiat. Täiendanud end Berliinis Humboldti Ülikoolis ERASMUSe programmi raames. Teleajakirjaniku tööd alustas Tralla TV3 uudistes, alates 2008. aastast töötab ta Eesti Rahvusringhäälingus, kus lisaks «Aktuaalse kaamera» kultuuriuudistele on toimetanud muusikasaadet «MI», juhtinud «Vikerhommikut» ja olnud tegev paljudes eriprojektides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles