Bowling'umängija Kert Truus teenis Eestile läbi aegade parima koha

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bowling
Bowling Foto: Corbis / Scanpix

Eesti bowling'u-mängija Kert Truus saavutas pühapäeval Helsinkis lõppenud Europa Bowling Tour-i 1. osavõistlusel Ballmasters Open 2012 kokkuvõttes 37.koha, mis on eestlaste seni parim koht Europa Bowling Touril läbi aegade.

Kert pääses kvalifikatsioonist, kus osales 425 mängijat, edasi kolmanda tulemusega 1405 punkti (keskmine 234,2.

Finaali pääses kvalifikatsiooni 48 paremat mängijat, teised eestlased ei suutnud seekord kvalifikatsiooni piiri ületada, eelmise aasta eesti parim juunior Ülari Lees lõpetas kokkuvõttes 125.koha ja 1223 punktiga (203,8), eesti eelmise aasta parim meesmängija Vallo Lees saavutas 160.koha 1193 punktiga (198,8).


Finaali esimeses ringis selgitati 8 mänguga need 16 paremat, kes said finaali teise etappi. Kert suutis veel 6 mängu järel võidelda edasipääsu eest, olles 17. kohal, vaid ühe punktiga maas edasipääsu tagavast 16. kohast, aga siis sai  jaks otsa, 2 viimast mängu Kerdil ei õnnestunud.

Kokkuvõttes saavutatud 37.koht on aga ikkagi eestlaste läbi aegade parim. Seda enam hinnatav, et seekord osales võistlusel ka 17 ameerika proffi, rääkimata Euroopa ja Soome parimatest. Ballmasters Openi finaalmäng kujuneski seekord ameerika proffide siseasjaks, kus Bill Oneill (PBA reitingus 2.) võitis Mike Fagani (PBA 16.) 236:224. Eelmise kahe aasta võitja, esimene euroopa päritolu proff PBAs, Mika Koivuniemi (PBA 3., Soome aasta mängija), kaotas poolfinaalis Mike Faganile punktidega 233:251. PBA reitingu esikuuikust oli kohal 5 paremat. Maailma ainsat bowling'u-proffide liigat PBAd võib võrrelda korvpallimaailma NBAga.

Juba 1971. aastast peetavat Brunswick Ballmasters Open-it peetakse üheks Euroopa mainekaimaks bowling'u-võistluseks üldse ja selle võitmist väga prestiižikaks, nii Euroopas kui ka Ameerika proffide seas, sest soomlased on kodus väga tugevad. Üle 16-aastase vaheaja sai Ballmasters taas mittesoomlasest võitja, eelmisel korral suutis seda 1996. aastal legendaarne Tore Torgensen Norrast, esimest korda võitis Ballmastersi aga mitteeurooplane.

Kert Truus tuli 2010. aastal Euroopa juunioride meistriks, võites finaalis mängudega 2:1 taanlast Carsten Hansenit ning saavutades otsustavas mängus ideaaltulemuse 300 punkti. Tiitlivõistluste lõppfinaalides pole keegi enne ega pärast Kerti seda suutnud teha.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles