Ülemiste ja Jüri vahelise trammitee suunas astuti esimene samm (6)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Praegu viib pildil olev tramm reisijad kuni lennujaamani.
Praegu viib pildil olev tramm reisijad kuni lennujaamani. Foto: Mihkel Maripuu

Rae vald kuulutas välja hanke eskiisprojektile, millega soovitakse leida parim asukoht Ülemiste ja Jüri vahelisele trammiteele. 

Töö käigus tuleb hanke võitjal analüüsida erinevaid marsruute, hinnata nende teostatavust, leida peatuste asukohad ja võrrelda võimalust kogu trassi tehniliseks teostamiseks. Esitada tuleb ka väljavalitud trassi ja depoo väljaehitamise hinnanguline maksumus.

«Meie eesmärk on pakkuda ühistranspordivõrgustiku parendamisega lahendusi autoliikluse pendelrände vähendamiseks ja liikluslahenduste parendamiseks. Rae vald näeb trammivõrgustikku ühistranspordi süsteemi «selgroona».

Tramm on kõige tõhusam linnatranspordiliik, mille kasutuselevõtt on muutnud inimeste liikumisharjumusi ka teistes sarnastes valdades Euroopas. Planeeritav lahendus suurendaks märkimisväärselt ühistranspordi kiirust ja mugavust meie elanikele, aga ka nendele, kes meie valda tööle käivad,» sõnas vallavanem Madis Sarik.

Abivallavanem Priit Põldmäe lisas, et odavat lahendust kindlasti oodata ei ole. «Projekti maksumus on kahtlemata kulukas, aga pikas perspektiivis mõeldes on tegemist väga säästliku, rohelise ja vajaliku sammuga terve Eesti jaoks. Kõrgetest kuludest lähtuvalt oleme trassi loomise jaganud etappidesse, et asuda seda ellu viima järk-järgult osade kaupa. Esimeses etapis on oluline ühenduse tagamine Peetri alevikuga, kus elanike ja töökohtade kontsentratsioon on kõige suurem,» rääkis Põldmäe

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles