Motomehed tõid Tihemetsa krossilt viis auhinda

Joel Kukk
Copy
14aastane pärnakas Joosep Pärn suutis valu trotsides kihutada Lauri rajal teise auhinna vääriliselt.
14aastane pärnakas Joosep Pärn suutis valu trotsides kihutada Lauri rajal teise auhinna vääriliselt. Foto: Hanna Mägi

Motokrossi Eesti meistrivõistluste eelviimasel etapil kihutas Tihemetsas Lauri krossirajal 140 sportlast ja paremus selgus kaheksas arvestuses.

Kõige kiiremate tsiklite MX1 klassis teenis kahe sõidu kokkuvõttes etapivõidu Tanel Leok Sõmerpalu motoklubist, pjedestaali madalamatele astmetele kihutasid võitja klubikaaslane Karel Kutsar ja põhjanaaber Matiss Karro.

MX2 klassis võitis avasõidu meistrivõistluste liider Jörgen-Matthias Talviku Pärnu motoklubist, kannul KTM Racing Estonia sõitjad Meico Vettik ja Priit Rätsep. Teises sõidus noor pärnakas kukkus ja sõiduvõit läks Vettikule. Talviku kogus teise koha punktid ja kolmas oli Martin Michelis. Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu Vettik, Talviku oli teine ja Michelis kolmas.

MX125 klassis olid kolm kiiremat soomlane Sampo Rainio, Romeo Karu (VKJ Racing) ja lätlane Karlis Reisulis.

Noorte 85 ccm klassis oli mõlemas sõidus parim lõunanaaber Janis Reisulis, teiseks tuli jalga vigastanud ja valuga võidelnud pärnakas Joosep Pärn ja kolmanda koha sai Tristan Uiga klubist Motoextreme.

Veteranide meistrivõistluste parim oli teist etappi järjest Urmas Heliste Kagu motoklubist, järgnesid Jaanus Kompus (HRC Eesti Racing Team) ja Avo Ärm Kohilast. Kohalikele karikatele sõitnud motomeestest oli Lauri rajal kiireim Paikuse klubi raudvara Aivo Rabbi, teiseks tuli soomlane Petri Tuukkanen ja kolmanda koha sai Argo Laherand (Lääne MK).

Ainsas Eesti karikavõistluste klassis MX Hobi pani oma paremuse maksma Danel Dreving Paikuse motoklubist, järgnesid pärnakas Genry Arras ja Kaarel Aamer Motoextreme’ist.

Motokrossi Eesti meistrivõistluste finaaletapp sõidetakse 12. ja 13. septembril Tartu külje all Lange motokeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles