Fotod ⟩ Konrad Mägi ateljee sai uuenenud ilme (1)

Armas Riives
, reporter
Copy

Kunstniku Konrad Mägi kunagine elu- ja töökoht avas reedel uuenenud ateljeeruumid ja suurkujule pühendatud infostendi.

«Tartu südalinnas asuv legendaarne ateljee on Tartu üks olulisemaid klassikalise maalikunsti südameid ning loodetavasti pakub Konrad Mägist rääkiv infostend hea sissejuhatuse maalikunstitraditsioonidega tutvumiseks, aga ka ise maalikunsti alal käe proovimiseks,» ütles linnapea Urmas Klaas reede lõunal ateljee avamisel.  

Konrad Mägi ateljee seltsi juhatuse liikme Külli Trummali sõnul oli ateljee valmis avamiseks juba kevadel, kuid koroona tõttu pidi veel külalisi ootama.

«Ruum oli nõukogudeaegse sisustusega ja räämas pea 30 aastat. Nüüd on aga kunstnikele märgilise tähendusega ateljee jälle kõigile avatud,» rääkis Trummal. Ta lisas, et maalimist alustatakse ateljees septembris ning oodatud on kõik linlased, kes soovivad Konrad Mägi õpetuste järgi joonistades või maalides kätt proovida.

Tartu kunstiühing asutas Konrad Mägi maalistuudio 1988. aastal ja enam kui 30 aasta jooksul on ateljeega olnud seotud pea sadakond kunstnikku. Ateljee esimene õppejõud oli Pallase haridusega maalikunstnik Kaja Kärner, ateljee asutaja ja esimene juhataja oli toonane kunstnike liidu sekretär ja kunstnik Indrek Hirv. 

Mägi ateljee on inspireeritud Pariisis asuvast vabaakadeemiast Academie de la Grande Chaumière´st. Vabaateljee tüüpi õppeasutusena alustas ka kunstiühingu Pallas kunstikool 1918. aastal. Konrad Mägi ateljee on Pallase vaimsust enam kui veerand sajandi jooksul truult elus hoidnud ja edasi andnud, jätkates järjepidevalt maalisuunal, mis tugineb natuuripõhisele maalilaadile, valguse, värvi ja kompositsiooni tundmisele.

Konrad Mägi ateljeest on aastate jooksul välja kasvanud mitukümmend tuntud ja aktiivselt näitustel osalevat maalijat. Ateljees juhendavad praegu kunstnikud, keda on koolitanud Kaja Kärner ja Heldur Viires – Margus Meinart, Maris Tuuling, Evi Gailit, Tea Lemberpuu, Alo ja Maire Aarsalu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles