RMK ehitab tänavu metsa väljaveoks enim teid Ida-Virumaale (1)

BNS
Copy
Kurgja 10JAN2020 RMK. Riigimetsa majandamine, mets. Pilt illustreerib artiklit.
Kurgja 10JAN2020 RMK. Riigimetsa majandamine, mets. Pilt illustreerib artiklit. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ehitab sel aastal metsa väljaveoks kõige rohkem teid Ida-Virumaale, teatas pühapäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Eestis umbes 12 000 kilomeetrit metsateid haldav RMK investeerib neisse üle 20 miljoni euro aastas.

Sarnaselt viimaste aastatega ehitab ja rekonstrueerib RMK tänavu Eestis üle 300 kilomeetri teid. Neist kõige rohkem, poolsada kilomeetrit metsateid, asub Ida-Virumaal.

RMK metsaparandustalituse juhataja Margus Reimanni sõnul on Ida-Virumaa Eesti mõistes väga metsane maa, kus on väga suured riigimetsa massiivid.

«Ja kui on suured riigimetsa massiivid, siis on ka suured raiemahud. Ja sellest tulenevad ka RMK kõige suuremad panused siia maakonda,» rääkis ta.

RMK metsateid kasutavad lisaks metsamasinatele kohalikud elanikud, seenelised-marjulised, aga ka rattaga ja jalgsi matkajad. Riigimetsa läbivatel teedel kulgeb ka näiteks Rally Estonia. Reimann tunnistas, et eri sihtgrupid soovivad neilt erinevaid teekatteid, kuid RMK lähtub eelkõige metsaparanduslikust vaatenurgast.

Metsateedel kruusa osakaalu vähendamiseks kasutas RMK sel aastal esimest korda teekattematerjalina põlevkivituhka, et seda tavaliselt mägedena ladestatavat põlevkivitööstuse jäädet veidigi väärindada. Kas põlevkivituhk metsateede ehitamiseks sobib, peaks selguma pärast sügisel testlõigul toimuvat metsavedu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles