VIDEO ⟩ Raik: USA advokaadibürooga lepingu lõpetamine maksab umbes 60 000 eurot (21)

Copy

Korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Katri Raik (SDE) teatas täna pärast erikomisjonide ühisistungi lõppemist, et advokaadibürooga Freeh Sporkin & Sullivan sõlmitud lepingust väljumine maksab umbes 60 000 eurot ja ta kavatseb vastava ettepanekuga pöörduda peaminister Jüri Ratase poole.

Riigikogu erikomisjonid kogunesid täna ühisistungiks, et kuulata riigisekretär Taimar Peterkopi ja välisluureamet juhi Mikk Marrani selgitusi advokaadibürooga Freeh Sporkin & Sullivan sõlmitud lepingu teemal.

Istungijärgselt tõdes Raik, et tema hinnangul oleks riigil kõige mõistlikum sellest lepingust väljuda. «Lepingu tekst lubab arvata, et meil oleks lepingut võimalik lõpetada kahe protsendiga lepingu maksumusest, makstes umbes 60 000 eurot. Muidugi tuleb kinni maksta ka raha tehtud tööde eest, aga kuna leping on sõlmitud alles juuni keskel, ei saa see summa väga suur olla,» selgitas Raik Kanal 2 saatele «Reporter».

«Mina plaanin pöörduda peaministri poole, et leping antud Ameerika Ühendriikide advokaadibürooga lõpetataks. Makstaks kahjutasu, mis minu parimat arusaamist mööda on 60 000 eurot, ja mindaks edasi puhtalt lehelt.»

Raiki hinnangul on ka USA advokaadibürool hetkel raske enda kohustusi täita. «Praegu ei ole Ameerika advokaadibürool võimalik õigupoolest oma tööd teha, sest Eesti riigiprokuratuur pole kinnitanud, et on valmis oma materjale kolmandatele osapooltele jagama.»

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles