Nädalavahetusel kohtuvad kultuurihuvilised viiendat korda Aparaaditehase festivalil

Tartu Postimees
Copy
Aparaaditehas.
Aparaaditehas. Foto: Kiur Kaasik

Sel nädalavahetusel toimuv Aparaaditehase festival võtab tavapärasest pisut väiksemas mahus taas kokku kõik loomingulise, mida kultuuritehasel on pakkuda. Taas järgitakse juba tuttavat formaati, kus esimesel festivalipäeval keskendutakse majasisesele tegevusele ja teisel on rõhk taskupargis toimuval.

Festival avaneb sümboolselt koos tehaseustega reede pärastlõunal, kell 16, uuenenud formaadis majatuuriga. Korraldajad on seekord tähistanud tehases ja selle lähiümbruses marsruudi, mida mööda liikudes saab tutvuda vana tööstushoone mineviku ja tänapäevaga. Huvilistel on võimalik lisaks omas rütmis kulgemisele saada osa ka erinevatest tegevustest Aparaaditehase majaliste tööruumides. 

Majapäeval saab osa veel Aparaaditehase aastanäituse avamisest, pinksi- ja skeidivõistlustest, traditsioonilisest kassiekskursioonist, mida seekord juhib maastikuarhitekt Karin Bachmann ning DJ-de pakutavast muusikaprogrammist.

Laupäev, 29. august ehk hoovipäev, algab Müürilille täikaga, mis täidab taskupargi kõik sopid taaskasutuskaubandusega, aga mitte ainult. Tartu rahvusvaheline maja pakub terve päeva jooksul tegevust lastele ja peredele, hoovilaval astuvad üles DJd ja osa saab mitmetest põnevatest töötubadest ning Tartu 2024 audio-visuaalinstallatsioonist.

Kell 18 algab aga taskupargis muusikaprogramm, kus üles astuvad Aparaaditehases tegutsevad E STuudio noortekoor ja Arsise kellade ansambel. Lisaks neile esinevad veel Kino laule eestindavad ja esitavad Janno Reim ja Stanislav Bulganin ning Tartu räppar DEW8. Kahepäevasele festivalile tõmbab joone alla DJ Katrin Pärna öödisko. Kõik üritused on külastajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles