Tartu Uue Teatriga liitub neli noort näitlejat-lavastajat

Kultuuritoimetus
Copy
Tartu Uue Teatri uued näitlejad Andreas Aadel, Elise Metsanurk, Ekke Hekles ja Martin Kork.
Tartu Uue Teatri uued näitlejad Andreas Aadel, Elise Metsanurk, Ekke Hekles ja Martin Kork. Foto: Ivar Põllu

Uuest hooajast on neli äsja Lavakunstikooli 29. lennu lõpetanud noort näitlejat ja lavastajat sidunud oma tuleviku Tartu Uue Teatriga. Elise Metsanurk, Andreas Aadel, Martin Kork ja Ekke Hekles on Tartu Uue Teatri värskeimad virtuaalse trupi liikmed, st nad teevad kaasa enamikus uuslavastustes. Lavastaja õppesuuna lõpetanud Andreas ja Elise teevad kumbki hooajas ka ühe lavastuse. 

Kas see tähendab, et Uuel Teatril on nüüd ikkagi oma trupp, olgugi et kultuuriministeerium ega Tartu linn pole trupi loomise rahastamist kunagi oluliseks pidanud? Nii ja naa. Noored lavastajad ja näitlejad liituvad teatri praeguse trupiga, põhijõududega, kes on olnud teatri nägu läbi aastate. Mis on siis kõige paremini kirjeldatav kui pikaajaliselt seotud vabakutselised kunstnikud.

Aga miks uued näod ja uued tuuled? Mitte et küpsus paha oleks, aga teater vajab uut hingamist ja entusiasmi. Kõige paremini saab see sündida noorte talentide liitumisel ja nendega meie võimaluste jagamisest. Oleme väga elevil tuleviku osas ja usume, et uue ja veel uuema teatri sünergia rõõmustab varsti ka teid teatrisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles