USA vabariiklaste suurkogul võtavad sõna presidendi pereliikmed

Copy
Vabariiklaste suurkogul kõneleb ka esileedi Melania Trump.
Vabariiklaste suurkogul kõneleb ka esileedi Melania Trump. Foto: Carolyn Kaster/AP

Põhja-Carolina osariigis asuvas Charlotte´i linnas teist päeva jätkuval vabariiklaste suurkogul võtavad teisipäeval sõna president Donald Trumpi mitmed perekonnaliikmed, teatasid USA meediakanalid.

Muu hulgas astuvad üles esileedi Melania Trump, poeg Eric ja vanem tütar Tiffany Trump.

Päeva peakõnelejate hulka kuulub muidugi ka välisminister Mike Pompeo, kes viibib Lähis-Ida ringreisil ja võtab sõna Jeruusalemmast.

Teiste seas saavad sõna ka senaator Rand Paul ja abordivastane aktivist  Abby Johnson.

Suurkogu korraldatakse koroonaviiruse pandeemia tõttu peamiselt virtuaalselt. Avapäeva enamik sõnavõtte tehti Washingtonis asuvast auditooriumist.

Vabariiklased kinnitasid juba esmaspäeval Trumpi ametlikult presidendikandidaadiks ja hoiatasid kaose eest, kui teda ei peaks teiseks ametiajaks valitama. Kõnepidajad manasid kuulajate silme ette troostitu pildi Ameerikast, kui selle presidendiks saab demokraatide kandidaat Joe Biden, kes toob kaasa sotsialmismi ja ohu.

Trump oli vabariiklaste ainus pretendent presidendikandidaadi kohale ja ta sai delegaatidelt kiiresti kokku minimaalselt vajalikud 1276 häält.

Ehkki üldlevinud tava kohaselt jäävad ametisolevad presidendid partei suurkogult viimase päevani eemale, pidas Trump kõne juba esimesel päeval ja kavatseb esineda televisioonis ka kõigil järgnevatel, et pidada siis Valges Majas lõpukõne ja nõustuda vabariiklaste kandidaadiks saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles