Virumaal taastatakse eriolukorra aegne Covid-19 koordinatsioon (1)

BNS
Copy
Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga neli kollet.
Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga neli kollet. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Homme saab videosilla vahendusel kokku Ida-Virumaa Covid-19 komisjon, kes esimest korda pärast eriolukorra lõppu hakkab taas arutama võimalike piirangute kehtestamist koroonaviiruse leviku peatamiseks piirkonnas. 

Kolmapäeva hommikul otsustasid terviseameti Ida regiooni juhataja Marje Muusikus, Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann ja Ida prefekt Tarvo Kruup kutsuda neljapäeval kokku Ida-Virumaa omavalitsusjuhid, Lääne-Virumaa omavalitsuste liidu ning riigiasutuste esindajad, et leida võimalikke tõkkeid koroonaviiruse leviku peatamiseks.

Videosilla vahendusel koguneva Covid-19 komisjoni põletavamaks teemaks on koroonaviiruse leviku teise laine piiramine Ida-Viru maakonnas.

Komisjoni tööd juhib Ailar Holzmann, kelle sõnul saab iga kriisi operatiivselt reguleerida vaid koostöös. «Praegu eeldab meie koostöö riigi-, kohalike asutuste ja Virumaa elanikkonna ühist pingutamist,» ütles päästekeskuse juht.

Terviseameti Ida regiooni juhataja Marje Muusikuse sõnul on Ida-Virumaa olukord kriitiline. «Kiire infovahetus ja selge ülesannete jaotus on viiruse kontrolli alla saamisel võtmetähtsusega. See, kui kiiresti me viiruse ohjame, sõltub suuresti Ida-Virumaa elanike vastutustundest ning käitumisest. Palume inimesi järgida tervisameti soovitusi ning vältima rahvarohkeid kohti,» ütles Muusikus.

Ida Covid-19 komisjonist võtavad osa kõik sealsed omavalitsused, Lääne-Virumaa omavalitsuste liit, politsei- ja piirivalveamet, päästeamet, kaitsepolitseiamet, sotsiaalkindlustusamet, haridus- ja teadusministeerium, häirekeskus, Narva haigla, Rakvere haigla, Ida-Viru keskhaigla, Karell Kiirabi ning terviseamet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles