Lasteaedadele algab õppeaasta tavapärases rütmis

BNS
Copy
Kuressaare Rohu lasteaed
Kuressaare Rohu lasteaed Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Tallinna lasteaedades algab õppeaasta suures osas rahulikult ja tavapärases rütmis ning suuremate ümberkorraldusteta, edastas kolmapäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Virmalise lasteaia direktori Kerli Steini sõnul algab sügis nii nagu tavaliselt. «Et lapsed tulevad jälle uuesti lasteaeda, vanemad toovad nad meie juurde, et jälle õppetööga alustada ja oma toimetusi nii-öelda edasi viia. Et rahulikult algab,» rääkis ta «Aktuaalsele kaamerale».

Stein märkis, et linn soovitab lasteaedadel arvesse võtta teatud ennetusmeetmeid, mida ka igapäevaselt tehakse. «Aga selliseid nüüd regulatsioone, et me oma tööd või töökorraldust peaksime muutma, selliseid kindlasti ei ole,» lisas ta.

Endla lasteaia direktor Grüüne Ott märkis, et last võiks hommikul lasteaeda tuua üks ja sama lapsevanem, et lasteaed ei oleks täiskasvanute sotsialiseerumise koht. Samuti on tema sõnul oluline omavaheline kommunikatsioon.

«Mõtleme läbi, et kui maja arhitektuuriline võimalus on näiteks, et on üks sissepääs, et kas me siis hajutame kellaaegu, et kuidas me saabume. Tegutseme rühmade põhisemalt ja viibime rohkem õues. Ma arvan, et kõige suurem ongi koostöö, usaldus ja paindlikkus,» rääkis Ott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles