Iisrael ründas taas Hamasi sihtmärke Gaza sektoris

Copy
Palestiinlased Gazas süüteõhupalle lennutamas.
Palestiinlased Gazas süüteõhupalle lennutamas. Foto: Nidal Alwaheidi/ZUMAPRESS.com

Iisraeli sõjalennukid ründasid vastuseks süütepalli- ja raketirünnakutele ööl vastu neljapäeva taas islamiliikumise Hamas sihtmärke Gaza sektoris, teatas armee. 

Sõjaväe teadaande kohaselt tabasid hävitajad Hamasile kuuluvat maa-alust infrastruktuuri.

«Päeval lasti Gazast Iisraeli poole teele taas mitmeid lõhkeainete- ja süüteõhupalle,» edastati armee avalduses.

Islamistide kontrolli all olevas Gaza sektoris hukkus ööl vastu teisipäeva relvarühmituse Islamidžihaad neli võitlejat, kui pomm, mida nad käsitsesid kogemata plahvatas. Islamidžihaadi avalduse järgi hukkusid neli liiget oma ülesannete täitmisel. Iisraeli julgeolekujõud nimetavad sarnaseid vahejuhtumeid «tööõnnetusteks».

Alates 6. augustist korraldavad palestiinlased Iisraeli vastu pea iga päev rünnakuid süüteõhupallidega. Seni on õhupallid põhjustanud enam kui 400 põlengut loodusaladel ja põllumaadel. Iisrael vastab intsidentidele öiste õhurünnakutega. 

Samuti on Iisrael keelanud Gaza sektori kaluritele merelemineku ja sulgenud territooriumi kaubaületuspunkti Iisraeliga, mille järel peatas kütuse puudumise tõttu tegevuse Gaza ainus elektrijaam. Hamas peab kaubaületuspunkti sulgemist inimsusevastaseks kuriteoks ja kutsub rahvusvahelist kogukonda ja regiooni otsuselangetajaid avaldama arvamust, et blokaad tühistada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles